Ερντογάν για τις επαφές Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: «Είχε πει να μην εμπλέκουμε "τρίτους"» (βίντεο)

Ερντογάν για τις επαφές Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: «Είχε πει να μην εμπλέκουμε "τρίτους"» (βίντεο)

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος παραμένει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τα αποτελέσματά της.

Οι «καταγγελίες» του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον κ. Τζο Μπάιντεν για τις υπερπτήσεις της Τουρκίας και την «Γαλάζια Πατρίδα», προκάλεσαν –όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ– την ενόχληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας, μετά από τις τελευταίες του δηλώσεις» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην κομματική επιτροπή.

Και πρόσθεσε: «Ο Μητσοτάκης είχε πει "ας μην εμπλέκουμε τρίτους", όμως αυτός πήγε και μίλησε στην Αμερική. Πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία και την εταιρική μας σχέση».

Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στα F-35 λέγοντας ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει 24 μαχητικά, αλλά και στο χάρτη της γαλάζιας πατρίδας λέγοντας ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι η σημαντικότερη περιοχή της.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το νέο γεωτρύπανο θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο μέσα στον Ιούλιο.

#ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΗΠΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IGp6BY7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη