«Παράδοσης Γεύσεις»: Μαρίνα Αλίμου, Καλαμάκι, Cine Alimos 25 έως και 29 Μαΐου 2022

«Παράδοσης Γεύσεις»: Μαρίνα Αλίμου, Καλαμάκι, Cine Alimos 25 έως και 29 Μαΐου 2022

Το Τετάρτη 25 Μαίου και ως την Κυριακή 29 Μαίου 2022, με ώρες λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ «Παράδοσης Γεύσεις».

Ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφάλειας, μέσα σε μια πανδεσία γεύσεων και χρωμάτων που θα σας προσφέρουν τα προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα προσπαθούμε να δώσουμε μία νότα αισιοδοξίας μέσα στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε μέσα στην πανδημία.

Ο στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, εκτός από την προβολή του ελληνικού τροφίμου και ποτού και την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού ενόψει και της τουριστικής περιόδου της νέας χρονιάς, έγκειται και να προτείνουμε στο  καταναλωτικό κοινό της ευρύτερης περιοχής της Πρωτεύουσας  ποιοτικά εγχώρια προϊόντα μικρών παραγωγών σε προσιτές τιμές, μέσα από μία γιορτή της γαστρονομίας.

Τα προϊόντα του Φεστιβάλ

Από την Κρήτη διάφορες ποικιλίες τυροκομικών, αλλαντικά, το περίφημο απάκι, κρασί και τσικουδιά, παξιμάδια και είδη αρτοποιίας, λάδι, σφακιανόπιτες, καλτσούνια και μέλι, από την Κορινθία μέλι, καρανελωμένοι ξηροί καρποί από την Αττική, παραδοσιακά μανιάτικα προϊόντα από την Μεσσηνία και τα περίφημα μανιάτικα λαλλάγια, χειροποίητα είδη περιποίησης από οικοτεχνία της Αθήνας, Λουκουμάδε με την παραδοσιακή συνταγή από την Κοζάνη και για τους μικρούς μας φίλους κραμέλες, ζαχαρωτά και γλυκές δημιουργίες από γνωστή οικοτεχνία του Περιστερίου.

Στο Φεστιβάλ στο οποίο θα προβλέπεται η άμεση πώληση η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλες τις σχεδιαζόμενες δράσεις.

 Με βάση τα παραπάνω σας προτείνουμε να στηρίξετε την εκδήλωση, τους παραγωγούς που συμμετέχουν ως εκθέτες  με την παρουσία σας σε μία δράση που προσπαθεί να παρουσιάσει ένα κομμάτι από την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά.

#ΦΕΣΤΙΒΑΛ #ΜΑΡΙΝΑ_ΑΛΙΜΟΥ #ΓΕΥΣΕΙΣ #ΚΑΛΑΜΑΚΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/uA1oeTQ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη