Στα «χαρακώματα» πάλι ο Λυμπερόπουλος: Ανθεί πάλι η Uber, ψίχουλα τα 200 ευρώ

Στα «χαρακώματα» πάλι ο Λυμπερόπουλος: Ανθεί πάλι η Uber, ψίχουλα τα 200 ευρώ

«Με τις αποφάσεις τους οδηγούν τον κλάδο σε πτώχευση… η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη και η κατάσταση οδηγείται σε διάλυση». Με τα λόγια αυτά ο προδερος της ομοσπονδίας ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος περιγράφει στο Dnews τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν σήμερα οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας παράλληλα, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί χιλιάδες ΙΧ ως ταξι αφού κανείς από τους αρμόδιους δεν κάνει ελέγχους.

«Δουλεύουν ελεύθερα και δεν αναφέρομαι μόνο στην Uber. Επιπλέον δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα τιμολόγια ρίχνοντας κατά πολύ τις τιμές την ώρα που εμείς πληρώνουμε ως επαγγελματίες πολύ υψηλά κόστη για το ταξι», δηλώνει και ζητεί την αναπροσαρμογή της του ελάχιστου κομίστρου «ταρίφας», από τα 3.20 ευρώ στα 4 ευρώ «αφού οι τιμες αυτές καθορίστηκαν πριν από 12 χρόνια όταν πετρέλαιο κίνησης είχε 0.80 το λίτρο ενώ σήμερα έχει υπερδιπλασιαστεί».

Όσον αφορά το επίδομα των 200 ευρώ, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ υπογραμμίζει πως δεν το λαμβάνει ούτε το 50% των ταξιτζήδων για τρεις λόγους. Πρώτον διότι δεν το δικαιούται όσοι ιδιοκτήτες δηλώνουν ως δεύτερο επάγγελμα το ταξι, δεύτερον όσοι είναι μόνο εργαζόμενοι και τρίτον όσοι έχουν παραπάνω από μια άδεια.

«Έστω και έτσι το ποσό που μας δίνουν είναι εξευτελιστικό για δυο και τρεις μήνες ακρίβειας και θα έπρεπε να μας επιδοτήσουν τουλάχιστον με 600 ευρώ για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα», καταλήγει.

Τέλος, τις επόμενες η ομοσπονδία αναμένεται να καταθέσει πακέτο προγράμματος για την πραγματική ενίσχυση των επαγγελματιών ιδιοκτητών και εργαζόμενων.

#ΤΑΞΙ #ΚΡΙΣΗ #ΑΝΕΡΓΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Q4b6APq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη