Τουρκία: Κράτησαν 11χρονο μαθητή από την Χίο επειδή το διαβατήριό του έληγε σε...50 ημέρες

Τουρκία: Κράτησαν 11χρονο μαθητή από την Χίο επειδή το διαβατήριό του έληγε σε...50 ημέρες

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Ant1, υπήρξε εμπλοκή με μαθητές από ένα σχολείο από την Χίο, που πήγε στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Το σχολείο θα έμενε στην Τουρκία τρεις ημέρες, ωστόσο το παιδί κρατήθηκε από τις τουρκικές Αρχές, με το πρόσχημα πως δεν γνώριζαν πόσο καιρό θα μείνει στην χώρα και εάν θα μείνει και μετά την ημέρα λήξης του διαβατηρίου. Να σημειωθεί ότι το διαβατήριο του 11χρονου αγοριού έληγε μετά από 50 ημέρες.

Δεν άφησαν το παιδί να συνεχίσει το πρόγραμμα

Οι Τούρκοι δεν άφησαν το παιδί να συνεχίσει το πρόγραμμα με το υπόλοιπο σχολείο, αλλά το κράτησαν και το μετέφεραν ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή, την ώρα που όλα τα παιδιά και οι συνοδοί τους, αναχωρούσαν για την Αθήνα.Για το περιστατικό ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή οι γονείς του παιδιού στην Χίο, οι οποίοι έντρομοι έκαναν ότι μπορούσαν για να ανατρέψουν την απόφαση των Τούρκων, ωστόσο ανεπιτυχώς. Οι ίδιοι ηρέμησαν μόνο όταν έσφιξαν ξανά στην αγκαλιά τους το παιδί, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΣΧΟΛΙΚΗ_ΕΚΔΡΟΜΗ #ΕΛΛΗΝΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/xMzhOoF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη