Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται προληπτικά ο Κρεμαστός, μήνυμα του 112

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται προληπτικά ο Κρεμαστός, μήνυμα του 112

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Εύβοια, καθώς η φωτιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού Κρεμαστός όπου καίγονται πεύκα. Προληπτική εκκένωση του χωριού, μήνυμα του 112 στους κατοίκους.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας, ενώ στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 21 οχήματα 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Παράλληλα, με εντολή αρχηγού της Πυροσβεστικής κλιμάκιο της ΔΑΕΕ θα μεταβεί στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, μιλώντας στο evima, ανέφερε πως, «σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η φωτιά στο χωριό Κρεμαστός και από κοινού με τον διοικητή της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και τον αντιδήμαρχο εξετάζουμε σχέδιο εκκένωσης του χωριού καθώς η φωτιά κινείται προς τα πρώτα σπίτια και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί».

Επιπλέον, έχουν ενημερωθεί από την Πυροσβεστική προφορικά οι κάτοικοι στο χωριό Κρεμαστό για προληπτικη απομάκρυνση προς το Τραχήλι ενώ στάλθηξε και μήνυμα από το 112.

Εξάλλου, λίγο πριν τις 17:00, η φωτιά που είχε ξεσπάσει στη Ναύπακτο περιορίστηκε. Στη μάχη κατά της πυρκαγιάς Γαυρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας επιχείρησαν το Bell 214 μαζί με 2 AirTractors, 2 Μονάδες πεζοπόρων ΕΜΟΔΕ και 45 Πυροσβέστες κ 10 οχήματα.

Περισσότερα σε λίγο.

#ΦΩΤΙΑ #ΕΥΒΟΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΕΚΚΕΝΩΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/eNXKcWF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη