Χρηματιστήριο Αθηνών: Ενισχυμένος κατά 1,14% ο δείκτης σε εβδομαδιαία βάση

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ενισχυμένος κατά 1,14% ο δείκτης σε εβδομαδιαία βάση

Με άνοδο 1,14% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά γι' αυτή την εβδομάδα, εν μέσω ανάκαμψης και των διεθνών αγορών, μετά την ισχυρή πίεση των δύο περασμένων εβδομάδων, στη διάρκεια των οποίων, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 7,97%.

Η αγορά κινήθηκε σε στενό εύρος ημερήσιας διακύμανσης, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Οι περισσότερες μεγάλες αγορές μετοχών έχουν πλέον μετακινηθεί επίσημα σε έδαφος bear market, σημειώνει η Goldman Sachs, ενώ η bear market στις μετοχές πιθανότατα δεν έχει τελειώσει ακόμη, προειδοποίησε σε έκθεσή της για την αμερικανική αγορά μετοχών η Société Générale,

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις για ύφεση. Η πιθανότητα, η παγκόσμια οικονομία να βυθιστεί σε ύφεση, πλησιάζει το 50%, καθώς οι κεντρικές τράπεζες συσφίγγουν τη νομισματική πολιτική και η ζήτηση για αγαθά αποδυναμώνεται, σημειώνει η Citigroup.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 834,83 μονάδες, έναντι 825,41 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας άνοδο 1,14%, από τις αρχές Ιουνίου υποχωρεί σε ποσοστό 6,27%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 6,55%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 0,83% και από τις αρχές του 2022 καταγράφει πτώση 6,27%, ενώ o δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με άνοδο 4,06% και από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 11,08%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 0,65%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 9,15%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας, κατέγραψε κάθετη πτώση και διαμορφώθηκε στα 267,436 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 53,487 εκατ. ευρώ, από 111,326 εκατ. ευρώ της περασμένης εβδομάδος.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή, υποχώρησε κατά 536 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 60,413 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους είναι μειωμένη κατά 5,679 δισ. ευρώ.

#ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ_ΑΘΗΝΩΝ #ΓΕΝΙΚΟΣ_ΔΕΙΚΤΗΣ #ΜΕΤΟΧΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/BDPJvLI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη