-->

Θέμα έκθεσης ΕΠΑΛ 2022: Η διατροφή και υγεία του πλανήτη το θέμα των πανελληνίων

Θέμα έκθεσης ΕΠΑΛ 2022: Η διατροφή και υγεία του πλανήτη το θέμα των πανελληνίων

Αυτό είναι το θέμα έκθεσης 2022 που έπεσε στην πρεμιέρα για τις πανελλήνιες, που ξεκίνησαν σήμερα για τα ΕΠΑΛ όλης της χώρας.

Λίγο μετά τις 10 πμ έγινε γνωστό το θέμα της έκθεσης για τις πανελλήνιες 2022. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους υποψηφίους να διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα με θέμα «Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή δεν θωρακίζει μόνο την
υγεία μας αλλά και την υγεία του πλανήτη»

Το κείμενο προέρχεται από την ιστοσελίδα του ιδρύματος με την επωνυμία «Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση».

Παράλληλα, άλλο θέμα για το θέμα έκθεσης 2022 «Συμμετέχεις, ως εκπρόσωπος του σχολείου σου, σε ένα μαθητικό συνέδριο για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτωβρίου). Αξιοποιώντας υλικό από το κείμενο και τις προσωπικές σου εμπειρίες, καλείσαι να γράψεις μία ομιλία (200-250 λέξεις) για να πείσεις τους συνέδρους να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες για την «υγεία» του πλανήτη αλλά και τη δική τους.

Το λογοτεχνικό κείμενο πρόκειται για απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου «Στο τέλος νικάω εγώ», εκδόσεις Μεταίχμιο, 2017, σελ. 20-21. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα η δράση των προσώπων τοποθετείται στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Γιωργάκης, το κεντρικό πρόσωπο του αποσπάσματος, με μια αναπηρία στο πόδι του, από μικρός «καθόταν σε μια γωνιά και ζύμωνε τη λάσπη. Έπλαθε μαργαρίτες, τριαντάφυλλα, κρινάκια ίσα με το δάχτυλο». Η μητέρα του, η
κυρα-Λένη, καμάρωνε ότι «πιάνουν τα χέρια του με τα αλεύρια και τις ζάχαρες».

Αύριο οι μαθητές των ΓΕΛ θα διαγωνιστούν στο θέμα έκθεσης ενώ από τη Δευτέρα θα ακολουθήσουν τα μαθήματα κατεύθυνσης. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα θέματα που έπεσαν στην Νεοελληνική Γλώσσα. Σε λίγη ώρα το Dnews σε συνεργασία με το Μεθοδικό θα αναρτήσει τις απαντήσεις σε όλα τα θέματα έτσι ώστε να μετρήσετε τις δυνάμεις για το πως πήγατε.

Λίγο αργότερα, το Dnews θα ανακοινώσει τις σωστές απαντήσεις από τον ΕΟΦΕ ενώ καθημερινά θα βρίσκεται στη πρώτη γραμμή των εξελίξεων, ενημερώνοντάς σας, με όλες τις ειδήσεις γύρω από τις πανελλήνιες 2022.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό τόσο από την υπουργό Παιδείας όσο και από τον γ.γ. του υπουργείου γίνεται προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα πριν από τις διακοπές του Αυγούστου.

Δείτε το θέμα έκθεσης 2022

 

#ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2022 #ΘΕΜΑ_ΕΚΘΕΣΗΣ_2022 #ΔΙΑΤΡΟΦΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/U84w7Aq
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->