Νέα έρευνα: Οι υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 «ξεφεύγουν» από αντισώματα και εμβόλια

Νέα έρευνα: Οι υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 «ξεφεύγουν» από αντισώματα και εμβόλια

 Οι υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον BA.4 και BA.5 φαίνεται ότι «ξεφεύγουν» από τα αντισώματα, αλλά και από το εμβόλιο κατά της Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οι συγκεκριμένες υποπαραλλαγές, που κυριαρχούν αυτή την εποχή και έχουν προκαλέσει τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, δεν αντιμετωπίζονται από τα αντισώματα που μπορεί να έχει αναπτύξει όποιος έχει νοσήσει, αλλά ούτε κι από τα εμβόλια, ακόμα και από όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, ο εμβολιασμός και για αυτές τις υποπαραλλαγές προσφέρει επαρκή προστασία έναντι της σοβαρής νόσησης, ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένεται η παρασκευή εμβολίων που θα «πιάνουν» και αυτές τις μεταλλάξεις.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «New England Journal of Medicine».

«Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, αυτές οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον θα οδηγήσουν πιθανότατα σε αύξηση των μολύνσεων και σε πληθυσμούς με υψηλά ποσοστά ανοσίας λόγω των εμβολίων», σημειώνει ο Δρ. Dan Barouch, εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία αυτά, ο κίνδυνος επαναμόλυνσης ακόμα και για αυτούς που νόσησαν πρόσφατα και σοβαρά, παραμένει υψηλός.

Σχετικά με την επικινδυνότητα αυτών των υποπαραλλαγών, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε χθες σε κείμενό του ότι αυτές έχουν σημαντικά μικρότερες επιπτώσεις σε σχέση με άλλες μεταλλάξεις, αλλά και ότι η έκθεση σε προηγούμενα στελέχη -ακόμη και της Ομικρον- δεν αποτρέπει τις ήπιες λοιμώξεις από Β4/Β5.

#ΕΡΕΥΝΑ #ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ_ΟΜΙΚΡΟΝ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΕΜΒΟΛΙΑ #ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/59XjQUD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη