Ιταλοί κομμωτές κινδυνεύουν με πρόστιμο 500 ευρώ για διπλό λούσιμο στους πελάτες τους

Ιταλοί κομμωτές κινδυνεύουν με πρόστιμο 500 ευρώ για διπλό λούσιμο στους πελάτες τους

Αντιμέτωποι με πρόστιμα είναι κομμωτές ιταλικής πόλης για το λούσιμο που κάνουν στους πελάτες τους!

Εν μέσω πολύ δυνατού καύσωνα που πλήττει την Ιταλία, ένας δήμαρχος μιας πόλης κοντά στην Μπολόνια υποστηρίζει ότι χιλιάδες λίτρα νερού σπαταλήθηκαν λόγω του (διπλού) λούσιμου μαλλιών των πελατών κομμωτηρίων.

Ο Κάρλο Γκουμπελίνι, δήμαρχος της πόλης Καστενάζο, κοντά στην Μπολόνια της περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια, απαγόρευσε στους κομμωτές και τους κουρείς να λούζουν τα μαλλιά των πελατών τους δύο φορές σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν νερό κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σοβαρές ξηρασίες των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα.

Πιστεύεται ότι είναι ο μόνος δήμαρχος στην Ιταλία που λαμβάνει ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο θα περιλαμβάνει ελέγχους και πρόστιμα έως και 500 ευρώ για τα κομμωτήρια που παραβιάζουν την δημοτική απόφαση, καθώς η Ιταλία «μάχεται» με την ξηρασία κατά τη διάρκεια ενός έντονου, παρατεταμένου καύσωνα.

Στο Καστενάζο, το οποίο έχει πληθυσμό 16.000 κατοίκων, λειτουργούν 10 κομμωτήρια και κουρεία.

«Αν πολλαπλασιάσουμε την ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται για κάθε πελάτη, μιλάμε για χιλιάδες λίτρα την ημέρα», δήλωσε ο Γκουμπελίνι στην Corriere della Sera.

«Το Καστενάζο είναι μικρό: φανταστείτε τι σημαίνει αυτό όσον αφορά την κατανάλωση νερού σε μεγάλες πόλεις. Εκδώσαμε την εντολή το Σάββατο, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κομμωτήρια είναι κλειστά τις Κυριακές και τις Δευτέρες, για να τους δώσουμε αρκετό χρόνο να προσαρμοστούν».

Ένα εγχειρίδιο που διευκρινίζει τις οδηγίες του μέτρου, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Guardian, αναφέρει ότι από μια ανοιχτή βρύση ρέουν 13 λίτρα νερού το λεπτό και ότι απαιτούνται τουλάχιστον 20 λίτρα για να ξεπλύνει κάποιος τα μαλλιά του δύο φορές.

Αντιδράσεις

Ωστόσο, καθώς τα κομμωτήρια του Καστενάζο, που άνοιξαν ξανά το πρωί της Τρίτης, ορισμένοι δεν ήταν τόσο θετικοί απέναντι στην απόφαση του δημάρχου. «Φαίνεται λίγο γελοίο», δήλωσε η Κάτια, η οποία εργάζεται σε κομμωτήριο της πόλης. «Είναι δύσκολο να μην μπορούμε να λούζουμε και να ξεβγάζουμε δύο φορές, καθώς ορισμένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε το απαιτούν, αλλά και οι τύποι των μαλλιών, ειδικά αν τα μαλλιά του πελάτη είναι αρκετά βρώμικα».

«Η Εμίλια-Ρομάνια έχει αρκετά αποθέματα νερού που είναι απαραίτητα για τις γεωργικές εκτάσεις μέχρι τις 29 Ιουνίου, στη συνέχεια, από τον Ιούλιο τα πράγματα θα μπορούσαν να χειροτερέψουν δραστικά», υποστήριξε ο δήμαρχος.

Οι δήμαρχοι άλλων ιταλικών πόλεων έχουν επίσης επιβάλει μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης νερού, όπως το Μιλάνο, όπου οι δημόσιες βρύσες έχουν κλείσει.

Οι περιοχές της βόρειας Ιταλίας υποφέρουν περισσότερο λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας του μεγαλύτερου ποταμού της Ιταλίας, του Πο, μετά τις λιγοστές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις αυτό το χειμώνα.

#ΚΟΜΜΩΤΕΣ #ΙΤΑΛΙΑ #ΠΡΟΣΤΙΜΟ #ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ #ΔΗΜΑΡΧΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/9adxNke
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη