«Το έσκασε» χιμπατζής αλλά δεν τον σκότωσαν: Η λύση που δώσανε οι Ιάπωνες και έσωσαν τον Τσάτσα (βίντεο)

«Το έσκασε» χιμπατζής αλλά δεν τον σκότωσαν: Η λύση που δώσανε οι Ιάπωνες και έσωσαν τον Τσάτσα (βίντεο)

Ο χιμπατζής Μπαζού που ξέφυγε από το κλουβί του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εξοντώθηκε. Στην Ιαπωνία, ωστόσο, ο Τσάτσα διασώθηκε παρότι είχε διαφύγει στην πόλη και είχε ανέβει μάλιστα σε καλώδια ηλεκτροδότησης.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την εκτέλεση του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο παραμένουν σφοδρές, παρά το γεγονός πως - από την πρώτη στιγμή - το Πάρκο με ανακοίνωση του ανέφερε πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να σκοτώσει το ζώο, αλλά και πως ακολουθήθηκαν τα διεθνή πρωτόκολλα.

«Δεν βρήκαμε ποτέ στόχο για να χρησιμοποιήσουμε το αναισθητικό, δεν θέλαμε να ξεφύγει η κατάσταση να ρισκάρουμε ανθρώπινη ζωή ή κάποιο τραυματισμό, τα ζώα αυτά είναι πάρα πολύ επικίνδυνα»», υπογράμμισαν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι.

Στην πόλη Σεντάϊ της Ιαπωνίας, ωστόσο, το 2016, ένας μεγάλος alpha male χιμπατζής, με κάποιο τρόπο κατέφερε να βγει από το κλουβί του και να δραπετεύσει από το πάρκο Yagiyama.

Ο Τσάτσα βγήκε έξω από το πάρκο και επί δύο ώρες αγχωμένος, τρομαγμένος και επιθετικός περιφέρονταν στις γειτονιές της πόλης. Κάποια στιγμή, μάλιστα, σκαρφάλωσε και σε ένα στύλο ηλεκτρικού ρεύματος και άρχισε να αιωρείται από τα καλώδια.

Κανείς δεν όπλισε όμως κάποιο θανατηφόρο όπλο.

Αντίθετα, ένας κτηνίατρος ανέβηκε σε ένα καλάθι γερανού της πυροσβεστικής, από όπου από χτύπησε με αναισθητικό βελάκι τον Τσάτσα.

Ύστερα από λίγο ο χιμπατζής ζαλίστηκε και έπεσε από τα καλώδια. Ακόμη και σε αυτό το στάδιο, ωστόσο, οι Ιάπωνες ήταν προετοιμασμένοι.

Είχαν απλώσει ένα από τα ειδικά δίχτυα που έχει η πυροσβεστική!

#ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ #ΙΑΠΩΝΙΑ #ΘΑΝΑΤΩΣΗ #ΑΤΤΙΚΟ_ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ_ΠΑΡΚΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/iVSLxUn
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη