-->

Εισαγγελική έφεση για την αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για τον βιασμό

eurokinissi

Έφεση άσκησε η εισαγγελέας Εφετών στο στο σκέλος της απόφασης που αθωώνε τον προπονητή ιστιοπλοΐας για τον βιασμό κατ' εξακολούθηση της -τότε- ανήλικης.

Έφεση για το σκέλος της απόφασης που αθωώνει τον προπονητή ιστιοπλοΐας για τον βιασμό της ανήλικης, άσκησε η εισαγγελέας Εφετών Ιωάννα Τσάλη. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό πλέον ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, να ξαναδικαστεί για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ανήλικης τότε αθλήτριάς του. Στο πρώτο δικαστήριο, ο προπονητής είχε κριθεί αθώος κατά πλειοψηφία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να αναφέρει στην έφεσή της πως ακόμα και αν το θύμα δεν αντιστάθηκε καθόλου στη σωματική βίαση, στοιχειοθετείται βιασμός λόγω φόβου για να προβάλει αντίσταση ή αιφνιδιασμού ή λόγω ασθενών σωματικών δυνάμεων ώστε να θεωρήσει ανέφικτη ή μάταια την αντίσταση.

«Ενώ η παθουσα ήταν παιδί την προσέγγισε λεκτικά και σωματικά και την κολάκευε. Από το 2010 ασκούσε βία σωματική και λεκτική και απειλούσε ότι θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένεια της εάν μιλούσε. Την έθεσε σε κατάσταση υπακοής και η παθουσα λειτουργούσε σε καθεστώς ψυχολογικής πίεσης, φόβου, σύγχυσης και άγχους. Δεν μπορούσε να του ασκήσει αντίσταση. Χειραγωγήθηκε από τον κατά πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία προπονητή της» φέρεται να αναφέρει στην έφεσή της η εισαγγελέας.
Παράλληλα σημειώνει: «Δεν προέκυψε ότι είχε κάποιο κίνητρο ή σκοπιμότητα ή όφελος να τον καταγγείλει μετά την πάροδο τόσων ετών. Ελάμβανε και πριν χορηγίες. Εάν ήταν ψευδή τα όσα κατήγγειλε, δεν θα προέβαινε σε εξιστόρηση περιστατικών που την εκθέτουν στο πανελλήνιο».

#ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ #ΕΦΕΣΗ #ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ #ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ #ΒΙΑΣΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/3GRBuSK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->