Οικονόμου: Δεν θα ακολουθήσουμε την Τουρκία σε χαρακτηρισμούς και προκλήσεις

eurokinissi

Ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να «ακολουθήσει» την Τουρκία σε χαρακτηρισμούς και προκλήσεις ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αντιμετωπίζουμε το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας με ψυχραιμία. Αποδομούμε τους ανυπόοστατους ισχυρισμούς, δεν παρακολουθούμε τους χαρακτηρισμούς. Η χώρα έχει αναβαθμίσει την αποτρεπτική της ικανότητα για να μπορέσει να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια του briefing.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ακόμα ότι «η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου είναι έντονα αρνητική για την Τουρκία. Το Ευρωκοινοβούλιο αναφέρει ότι δεν μπορεί να εξετάσει την ένταξη της Τουρκίας. Υπονομεύει το περιβάλλον ασφάλειας στην περιοχή. Καταδικάζουν τις παραβιάσεις. Εκφράζουν τη λύπη τους για το ανεπίλυτο Κυπριακό».

Ερωτώμενος σχετικά με τον «πόλεμο» που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με τον Ιάσονα Αποστολόπουλο και τις καταγγελίες του, ανέφερε: «Για τα push backs η ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας εξέτασε διεξοδικά καταγγελίες δεδομένα ανθρώπους και κατέληξε ότι καμία καταγγελία δεν ευσταθεί και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο κ. Αποστολόπουλος, τι ισχυρίστηκε ενώπιον Κούλογλου: «Στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό λιμενικό που αντί να διασώζει πετάει ανθρώπους στη θάλασσα. Οι ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες και τους πετάνε πάλι στη θάλασσα, είναι μοναδικό φαινόμενο, δεν το έχουμε ξαναδεί. Οι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, οι ελληνικές αρχές δεν τους καταγράφουν, κατάσχουν τα υπάρχοντά τους, τους μεταφέρουν σε σκάφη του λιμενικού, τους βάζουν σε φουσκωτά χωρίς μηχανές χωρίς τροφή και τους πετάνε στη μέση της θάλασσας. Πρόκειται για μια ακραία συκοφαντία σε βάρος της χώρας, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από πουθενά και έπρεπε να είναι αυτονόητη η αντίδραση απέναντι στη χώρα. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, ασκεί μεταναστευτική πολιτική που βασίζεται στο δίκαιο. Το λιμενικό δεν κάνει τέτοιες αθλιότητες που περιγράφει αντίθετα σώζουν ζωές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον πληθωρισμό αλλά και τις πιέσεις που δέχονται από την ακρίβεια τα νοικοκυριά τονίζοντας πως «Η ρωσική εισβολή έχει ήδη επιφέρει οικονομικές παρενέργειες πληθωριστικές πιέσεις, συρρικνώνει την ανάπτυξη. Παρά τις δυσκολίες και την κρίση, η κυβέρνηση συνεχίζει το ευρύτερο σχέδιο για την πατρίδα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να είμαστε δίπλα σε πολίτες και επιχειρήσεις που δοκιμάζονται στην εισαγώμενη ακρίβεια. Σύμφωνα με στοιχεία το συνολικό ύψος της οικονομικής βοήθεια ισούται με το 3,7% του ΑΕΠ, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη, η Ελλάδα στην πρώτη θέση. Η Γερμανία δαπάνησε σε μέτρα κατά της ενεργειακής ακρίβειας 1,2%».

 

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ_ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ #ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/uzEFw9m
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη