Μισέλ σε Ερντογάν: «Βαθιά ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο»

Μισέλ σε Ερντογάν: «Βαθιά ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο»

Τη «βαθιά του ανησυχία» για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για το «Μητσοτάκης γιοκ» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε στον πρόεδρο της Τουρκία ο ομόλογός του τού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter «εξέφρασα (σ.σ.: στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) τη βαθιά ανησυχία για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μόνον ειρηνικά και με αποκλιμάκωση (σ.σ.: της έντασης και της επιθετικής ρητορικής). Η διατήρηση ανοικτών των διαύλων επικοινωνίας είναι κρίσιμο», ανέφερε ο κ. Σαρλ Μισέλ.

Επιπλέον ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συζήτησε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την στήριξη της Άγκυρας στις προσπάθειες του ΟΗΕ και του Γενικού Γραμματέα του, Αντόνιο Γκουτιέρες, για το ξεμπλοκάρισμα των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών.

Ο κ. Μισέλ δεν παρέλειψε να επαναλάβει –στο κείμενο που συνόδευσε την κοινή φωτογραφία του με τον κ. Ερντογάν– πως «η ρωσική στρατιωτική επιθετικότητα και η εισβολή της σε ένα κυρίαρχο κράτος είναι απαράδεκτη».

{https://twitter.com/CharlesMichel/status/1542129816769634304?s=20&t=sRiVj8chMn_ysElnBffO8Q}

#ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ_ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ #ΣΑΡΛ_ΜΙΣΕΛ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/kMi4Bgd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη