Καίει σε τρία μέτωπα η φωτιά στην Εύβοια - Η μάχη με τις φλόγες και ο φόβος για την αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου

Καίει σε τρία μέτωπα η φωτιά στην Εύβοια - Η μάχη με τις φλόγες και ο φόβος για την αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν από το μεσημέρι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για να σβήσουν τη φωτιά στην κεντρική Εύβοια, η οποία ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στη Γαία και στο χωριό Κρεμαστός Ευβοίας το οποίο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγο μετά τις 21:00, φαίνεται ότι το δυτικό μέτωπο της φωτιάς έχει ελεγχθεί, με τις κυρίες επίγειες δυνάμεις να επιχειρούν στο ανατολικό μέτωπο, νοτιοανατολικά από το Κρεμαστό.  Οι δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί μπροστά από το ανατολικό μέτωπο, ενώ ενισχύονται από πυροσβεστικά της Στερεάς Ελλάδας..

Όμως τα εναέρια αποχώρησαν επειδή έπεσε το σκοτάδι, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, προκαλώντας ανησυχία για την εξέλιξη της φωτιάς, ιδιαίτερα εάν ο άνεμος αλλάξει κατεύθυνση.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάποιοι από τους κατοίκους παρέμειναν στο Κρεμαστό βρέχοντας τις αυλές και τα σπίτια τους, παρά την εντολή εκκένωσης. Το χωριό αυτή τη στιγμή αν και απέχει ένα χιλιόμετρο από τις φλόγες δεν απειλείται, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο άνεμος μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση.

Οι φλόγες κατεβαίνουν τη χαράδρα καίγοντας δασική έκταση και η μάχη θα δοθεί στον επαρχιακό δρόμο που πλησιάζει η φωτιά από τις επίγειες δυνάμεις. Νωρίτερα σκαπτικά μέσα είχαν φτάσει στο σημείο γοα να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες.

Συνολικά επιχειρούν 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες Πεζοπόρου τμήματος, 32 οχήματα ενώ συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη φωτιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

Η φωτιά είχε δημιουργήσει τρία μέτωπα, ενώ στην περιοχή έχουν μεταφερθεί πεζοπόρα τμήματα από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα που έχει τεθεί σε επιφυλακή.

«Συνήθως τις βραδινές ώρες η ένταση των ανέμων πέφτει. Σήμερα βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά και μας περιμένει μία εφιαλτική νύχτα», δήλωνε νωρίτερα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Κώστας Δήμας, τονίζοντας ότι «η φωτιά είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές, προληπτικά προωθήθηκε η εκκένωση στο χωριό Κρεμαστός».

#ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΕΥΒΟΙΑ #ΦΛΟΓΕΣ #ΑΝΕΜΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/nEp2SMV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη