Μία μονάδα πίσω από τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μία μονάδα πίσω από τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Βελτιωμένοι φαίνονται για τον ΣΥΡΙΖΑ οι δείκτες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με δημοσκόπηση, όχι όμως τόσο για να δημιουργούν ιδιαίτερη αισιοδοξία για την Κουμουνδούρου.

Μια μονάδα πίσω από τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η DATA C για λογαριασμό της εφημερίδας Πελοπόννησος και του pelop.gr στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε εκλογικές περιφέρειες όμως που παραδοσιακά ακόμα και στις εκλογές του 2019 βρίσκονταν μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της DATA C, αν είχαμε εκλογές αύριο, η ΝΔ θα ήταν πρώτο κόμμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 26,6% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 13,9% με τη μεγαλύτερη άνοδο αλλά και τη μεγαλύτερη συσπείρωση από τα υπόλοιπα κόμματα.

Μεγάλη άνοδο των δυνάμεώντου καταγράφει και το ΚΚΕ που από το 2,8% των εκλογών του 2019 στην Περιφέρεια καταγράφει 4,6%, όπως άλλωστε και η Ελληνική Λύση με 4,7% από 1,5% στις εκλογές του 2019. Το ΜεΡΑ25 βρίσκεται στο 1,5%.

Αναποφάσιστο δηλώνει το 11,4% ενώ ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το 3,7%.

prothesi1

Με αναγωγή επί των εγκύρων

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων (εκτίμηση DC) και με τα έγκυρα των εκλογών παρατηρούμε κάμψη της ΝΔ από 36,17% σε 32,6%, κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ από 36,83% σε 31,2%, άνοδο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από 10,74% σε 17%, άνοδο του ΚΚΕ από 4,85% σε 5,6%, άνοδο της Ελληνικής λύσης από 2,62% σε 5,8% και πρώση του ΜεΡΑ 25 από 2,57% σε 1,1%.

ananomo

Όπως τονίζεται πάντως από την ανάλυση της εταιρείας σε μια δημοσκόπηση που απέχει από τις εκλογές, είναι λάθος να ληφθεί υπόψη το ποσοστό επί των εγκύρων, για δύο σοβαρούς λόγους:

διότι βασίζεται στην βεβαιωμένα λανθασμένη υπόθεση ότι όσοι σήμερα δεν μετέχουν στο δείγμα ή μετέχουν αλλά δεν δηλώνουν κόμμα (οι δύο αυτές κατηγορίες, όπως αναφέρεται στην «ταυτότητα» της έρευνας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος) πράγματι έτσι θα συμπεριφερθούν στις εκλογές. Η υπόθεση αυτή αποκλείει πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος και δεν βοηθά όσους χρησιμοποιούν τις δημοσκοπήσεις να «ακούσουν» την κοινωνία στο σύνολο της.

διότι βασίζεται στην κατά την άποψη μας λανθασμένη υπόθεση για όσους δηλώνουν στην έρευνα άρνηση ψήφου ή εντάσσονται στην αδιευκρίνιστη ψήφο, ότι, εάν τελικά ψηφίσουν θα το κάνουν με τις ίδιες αναλογίες με όσους δηλώνουν πρόθεση ψήφου. Αντίθετα, θεωρούμε ότι οι αναλογίες δεν θα είναι ίδιες όπως και ότι όσοι δεν μετέχουν στην έρευνα, συμπεριφέρονται σημαντικά διαφορετικά από όσους μετέχουν.

#ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ #ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ_ΔΥΤΙΚΗΣ_ΕΛΛΑΔΑΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΣΥΡΙΖΑ #ΠΑΣΟΚ #ΚΚΕ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/XBVxuJZ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη