Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Οι δύο επιλογές η υποχρέωση που έχετε για να λάβετε το voucher

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Οι δύο επιλογές η υποχρέωση που έχετε για να λάβετε το voucher

Στις 24 Ιουνίου θα ξεκινήσει η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Με το πρόγραμμα αυτό οι πολίτες με μία απλή αίτηση να αντικαταστήσουν τις παλιές και ενεργοβώρες συσκευές τους με πιο σύγχρονες.

Οι πολίτες μπαίνοντας στο πρόγραμμα θα μπορούν να λάβουν voucher έτσι ώστε να αγοράσουν φθηνότερα ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά. Ανάλογα με το εισόδημα, το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 30%-50% ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στα χαμηλότερα εισοδήματα.

Σχετικά με τη διαδικασία, σύμφωνα με όσα έχει επισημάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν τρία στοιχεία στην πλατφόρμα και συγκεκριμένα το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό της παροχής ενώ τα υπόλοιπα θα συμπληρώνονται αυτόματα.

Θα επιλέγουν επίσης και τον τύπο της συσκευής που θέλουν να αντικαταστήσουν.

Ακολούθως θα παίρνουν τον ηλεκτρονικό αριθμό, το voucher δηλαδή, ώστε να προχωρήσουν στην αγορά της νέας συσκευής. Παράλληλα κατά τη διαδικασία της εγκατάσταση της νέας συσκευής από τον επαγγελματία, θα συμπληρώνεται και μια υπεύθυνη δήλωση ότι η συσκευή που αφαιρέθηκε, είναι παλιά.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, «ο καταναλωτής θα μπορεί να υποβάλει την αίτησή του είτε στο gov.gr είτε στο κατάστημα που πουλάει τις συσκευές δίνοντας το ονοματεπώνυμο του, τον ΑΦΜ του, τον αριθμό παροχής και δηλώνοντας ποια ή ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει».

«Η επιδότηση θα αφαιρείται από το κατάστημα δηλαδή το κατάστημα θα πουλάει τη συσκευή στον πελάτη αφαιρώντας την επιδότηση που δικαιούται. Θα είναι ελεύθερη η επιλογή των συσκευών με μια προϋπόθεση οι συσκευές που θα αγοράζονται οι καινούργιες θα πρέπει να πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.

Υποχρεωτικά θα πρέπει να παραδίδεται η παλιά συσκευή η οποία θα πρέπει να λειτουργεί κιόλας και στη συνέχεια από το κατάστημα θα παραδίδεται στα συστήματα διαχείρισης ώστε να ανακυκλωθούν αυτές οι συσκευές».

#ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ_ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ_ΣΥΣΚΕΥΩΝ #VOUCHER #ΑΓΟΡΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/9DzBseN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη