Γιάννης Οικονόμου για τεθωρακισμένα: Πρώτα θα αντικατασταθούν και μετά θα πάνε στην Ουκρανία

eurokinissi

«Ό,τι πάει στην Ουκρανία πρώτα θα αντικατασταθεί και μετά θα πάει» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η βοήθεια στην Ουκρανία εντάσσεται στην πρώτη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, μετά τη επαφή που είχαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Ό,τι πάει στην Ουκρανία πρώτα θα αντικατασταθεί και μετά θα πάει»

Όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η πολιτική αυτή δεν αποδυναμώνει τη χώρα και αυτό καθώς «ό,τι δόθηκε στην Ουκρανία ήταν υλικό που δεν χρησιμοποιούταν. Ό,τι δοθεί θα αντικατασταθεί με πιο σύγχρονο με σκοπό να μην έχουμε καμία επιχειρησιακή απώλεια».

Σχετικά με το αν ο πρωθυπουργός πρόκειται να ενημερώσει την αντιπολίτευση γι αυτές τις αποστολές, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως «υπάρχουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που επιτρέπουν σε όποιον θέλει ενημέρωση να την έχει. Η κυβέρνηση ποτέ δεν έχει αρνηθεί ενημέρωση».

«Εξαιρετική η ανάλυση δεδομένων από τον Καραμανλή»

Ερωτώμενος σχετικά με τη χθεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως «Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε χθες μια εξαιρετική ανάλυση των δεδομένων μετά τη ρωσική εισβολή. Ανέπτυξε ανησυχίες και προβληματισμούς που σχετίζονται με την επέκταση του πολέμου, μέσα στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και τις ανησυχίες από την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, ανέδειξε παραστατικά την ανάγκη για εθνική ομοψυχία και υπεύθυνη στάση, την ανάγκη για προσεκτική διπλωματία, την ανάγκη να συνεχίσουμε στον ίδιο προσανατολισμό».

«Να είναι παροδικές οι αϋπνίες Τσίπρα»

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε σχετικά με συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην οποία ανέφερε ότι χάνει τον ύπνο του για το τι θα παραλάβει από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Για τις αϋπνίες του Τσίπρα ευχόμαστε να είναι παροδικές. Όσο είναι στην αντιπολίτευση οι Έλληνες κοιμούνται ήσυχοι».

Τι είπε για τις διαγραφές στελεχών της ΕΡΤ από την ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ επέβαλλε ποινές προσωρινών διαγραφών σε στελέχη της ΕΡΤ σχετικά με την υπόθεση του ανταποκριτή της κρατικής τηλεόρασης στη Μόσχα ο οποίος έβγαινε από την Κυψέλη.

«Απ' όσο ξέρω η ΕΣΗΕΑ έχει ξαναδιαγράψει δημοσιογράφους και εκείνοι συνέχισαν. Η κυβέρνηση δεν αναμειγνύεται με τα συνδικαλιστικά. Στην ΕΡΤ γίνεται εξαιρετική δουλειά όχι μόνο στην πληροφόρηση αλλά και στη μυθοπλασία σε σχέση με αυτή που είχε στο παρελθόν».

«Όλες οι δανειακές υποχρεώσεις της ΝΔ είναι ρυθμισμένες»

Ερωτώμενος σχετικά με τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας που αυξήθηκε κατά 40 εκατ. ευρώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφεραν: «Χρέη Νέας Δημοκρατίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυξήθηκαν κατά 40 εκατ. Όλες οι δανειακές υποχρεώσεις είναι ρυθμισμένες και οι ρυθμίσεις εκτελούνται στο ακέραιο. Ένα σημαντικό κομμάτι της επιδότησης πηγαίνουν σ' αυτό. Στο καταστατικό μας απαγορεύεται ο τραπεζικός δανειμσός. Συσσωρεύονται τόκοι και εκεί οφείλεται η διαφορά. Είναι ρυθμισμένο το χρέος και το δάνειό της και οι υποχρεώσεις τηρούνται στο ακέραιο».

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ_ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ #ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/HiuA70o
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη