Αυτή είναι η αμοιβή των προσωπικών γιατρών, η απόφαση

Αυτή είναι η αμοιβή των προσωπικών γιατρών, η απόφαση

Καθορισμός αποζημίωσης των προσωπικών ιατρών, το ύψος και ο τρόπος υπολογισμού, αλλά και η διαδικασία και ο φορέας καταβολής της, προσδιορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Κίνητρο για τον ιατρό να ενταχθεί στο σύστημα του Προσωπικού Γιατρού θα αποτελέσει η αμοιβή, όπως ανέφερε σε συνέντευξη του Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Αυτή την αμοιβή ρυθμίζει η δεύτερη απόφαση, των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών.

«Ο γιατρός πληρώνεται κατ΄ άτομο. Θα ξεκινάει αναλόγως ηλικίας από 20 ευρώ κατ΄ άτομο έως 45. Αυτό λοιπόν μεσοσταθμικά για να το καταλάβουμε βγαίνει γύρω στα 35 ευρώ ο ασθενής που σημαίνει ότι το ταβάνι των 2.000 ασθενών αν βάλει κάποιος γιατρός σημαίνει 70.000 ευρώ το χρόνο», εξήγησε ο κ. Πλεύρης.

Σύμφωνα με την απόφαση που παρουσιάζει το News4health οι ιατροί κλάδου ΕΣΥ θα λαμβάνουν επιπλέον των μηνιαίων αποδοχών τους, οι οποίες καλύπτουν αριθμό εγγεγραμμένων πολιτών μέχρι 1.500 άτομα και για εγγεγραμμένους πολίτες από 1.501 μέχρι 2.000 άτομα, αποζημιώνονται «κατά κεφαλήν» βάσει ποσών ανά ηλικιακή ομάδα, τα οποία ορίζονται ως ακολούθως:

giatros48

«Η πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση για πληθυσμό εγγεγραμμένων από 1501 έως 2000 άτομα υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το πλήθος των εγγεγραμμένων ανά ηλικιακή ομάδα με το ετήσιο ποσό αποζημίωσης που αντιστοιχεί στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα σύμφωνα με τον αμέσως ανωτέρω πίνακα, αναγόμενο και καταβαλλόμενο σε μηνιαία βάση».

Ιατροί που παρέχουν υπηρεσίες στο πλαίσιο των Τοπικών Ομάδων Υγείας, αμείβονται κατ' αντιστοιχία της παραπάνω περίπτωσης,

Για συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς προβλέπεται: Για εγγεγραμμένους πολίτες έως 2.000 άτομα, αποζημιώνονται «κατά κεφαλήν» βάσει ποσών ανά ηλικιακή ομάδα, τα οποία ορίζονται ως ακολούθως:

giatros2

Η μηνιαία αποζημίωση υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το πλήθος των εγγεγραμμένων ανά ηλικιακή ομάδα με το ομάδα με το ετήσιο ποσό αποζημίωσης που αντιστοιχεί στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα σύμφωνα με τον αμέσως ανωτέρω πίνακα, αναγόμενο και καταβαλλόμενο σε μηνιαία βάση.

Για τους Ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ. που υπηρετούν σε υγειονομικές μονάδες σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως προβληματικές και άγονες, θα προσδιοριστεί το ύψος και ο τρόπος αποζημίωσής τους με νέα απόφαση.

Στην ΥΑ καθορίζεται και η διαδικασία και ο φορέας καταβολής της αποζημίωσης των προσωπικών ιατρών, ανά κατηγορία.

#ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ_ΓΙΑΤΡΟΣ #ΑΜΟΙΒΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/j5MquVE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη