Ρίχνει τους τόνους η Τουρκία, «σημαντικό να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα»

Ρίχνει τους τόνους η Τουρκία, «σημαντικό να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα»

Ρίχνει τους τόνους η Τουρκία, «σημαντικό να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα» λέει ο Ακάρ.

«Θεωρούμε σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για την επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατά την ενημέρωση του Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του NATO.

«Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλει στις διμερείς σχέσεις και στην περιφερειακή συνεργασία» πρόσθεσε ο κ. Ακάρ, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο περιθώριο της Συνόδου.

Οι δύο υπουργοί είχαν μια σύντομη συνάντηση την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ είχαν ένα μικρό τετ α τετ μετά την «οικογενειακή» φωτογραφία των υπουργών που συμμετείχαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ αντάλλαξαν και μια χειραψία. Ο κ.Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του να σταματήσουν οι εντάσεις για να γίνουν βήματα μπροστά.

Αιφνιδιασμένος από το τετ-α-τετ φάνηκε ο τουρκικός Τύπος, ο οποίος έριξε τους τόνους της έντασης στη γραμμή της κυβέρνησης.

Στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται στον Έλληνα υπουργό Άμυνας με το μικρό του όνομα. «Ο Ακάρ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον "Νίκο"», γράφει στον τίτλο της.

Όπως εξηγεί ο ΣΚΑΪ, η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις που έκανε ο Χουλουσί Ακάρ στις οποίες σημείωνε ότι «είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο».

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΧΟΥΛΟΥΣΙ_ΑΚΑΡ #ΝΙΚΟΣ_ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/cUMysX9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη