Πανελλήνιες: Dnews και Μεθοδικό σχολιάζουν τα θέματα της Έκθεσης 2022, οι πρώτες εκτιμήσεις

Πανελλήνιες: Dnews και Μεθοδικό σχολιάζουν τα θέματα της Έκθεσης 2022, οι πρώτες εκτιμήσεις

Στο θέμα της Έκθεσης διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι για τις πανελλήνιες 2022 του ΓΕΛ όπου κλήθηκαν να σχολιάσουν Κική Δημουλά, Θανάση Βαλτινό, Ραϋμόνδο Αλβανό.

Το Dnews σε συνεργασία με το φροντιστήριο Μεθοδικό δημοσιεύει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα στις πανελλήνιες 2022

Οι υποψήφιοι καλούμενοι να αξιοποιήσουν δημιουργικά τα τρία κείμενα αναφοράς, αντιμετώπισαν τη θεματική ενότητα της ιστορικής μνήμης – ιστοριογνωσίας.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν ανταποκρίνονται στο νέο τρόπο εξέτασης και εκτιμώνται ως βατά, όσον αφορά στην κατανόηση και την ανάπτυξή τους, αλλά εμπεριέχουν παράλληλα βαθμό υποκειμενικότητας στις απαντήσεις (ζητείται προσωπική άποψη) που πιθανόν να δυσκολέψει αρκετούς υποψηφίους.

Τα δύο μη λογοτεχνικά κείμενα γίνονται εύκολα κατανοητά από τους υποψηφίους και πυροδοτούν τη σκέψη τους, προσφέροντας ερεθίσματα για την παραγωγή γραπτού λόγου (Θέμα Δ), η οποία στηρίζεται στη βιωματική προσέγγιση του μαθητή, την οποία καλείται να καταθέσει σε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του σχολείου. Οι μαθητές που δεν έχουν διαμορφώσει ολοκληρωμένη προσωπική άποψη και δεν έχουν εξασκηθεί να απαντούν με προσωπικό ύφος, αξιοποιώντας την κριτική τους σκέψη πιθανότατα να αντιμετώπισαν δυσκολίες στην διαμόρφωση του ύφους.

Το λογοτεχνικό κείμενο που τέθηκε είναι απόσπασμα από διήγημα, το οποίο συναντάται για πρώτη φορά σε θέματα πανελλαδικών εξετάσεων. Το νόημά του είναι εύληπτο και η διατύπωση του θέματος είναι σαφής, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους υποψηφίους στη ρητή διατύπωση της προσωπικής τους άποψης.

#ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2022 #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_2022 #ΕΚΘΕΣΗ #ΕΚΘΕΣΗ_2022 #ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ #ΘΕΜΑΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/9xflzU8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη