Η Nasa εντόπισε ανθρώπινα σκουπίδια στον πλανήτη Άρη και έριξε το φταίξιμο... στην ίδια

Twitter

Σύμφωνα με τη NASA, ένα ρόβερ της, βρήκε κομμάτι ανθρώπινων σκουπιδιών, ενώ περιπλανιόταν στον πλανήτη Άρη. Πρόκειται για σκουπίδι που ευθύνεται... η ίδια η NASA.

Φαίνεται ότι δεν... φτάνει η Γη για τα ανθρώπινα σκουπίδια. «Η ομάδα μας εντόπισε κάτι απροσδόκητο: Είναι ένα κομμάτι θερμικής κουβέρτας που πιστεύουμε ότι μπορεί να προήλθε από το στάδιο της κατάβασης μου, το πυραυλοκίνητο τζετ την ημέρα της προσγείωσης μας το 2021» ανέφερε χαρακτηριστικα η ομάδα της NASA.

«Αυτό το γυαλιστερό κομμάτι αλουμινόχαρτου, είναι μέρος μιας θερμικής κουβέρτας. Ένα υλικό που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της θερμοκρασίας. Είναι μεγάλη έκπληξη που το βρίσκουμε εδώ, καθώς το σκάφος κατάβασής μας συνετρίβη περίπου 2 χλμ. μακριά. Μήπως το κομμάτι «προσγειώθηκε» εδώ ή το φύσηξε ο άνεμος;»

{https://twitter.com/NASAPersevere/status/1537120579278360576}

Η είδηση πυροδότησε κύμα σχολίων στα social media με τους περισσότερους να γράφουν: «Ξεκινάμε να καταστρέφουμε αυτόν κι αυτόν τον πλανήτη όπως καταστρέψαμε τη Γη», αλλά και «δεν υπάρχουν άνθρωποι ακόμα εκεί αλλά έχουμε ήδη αφήσει σκουπίδια».

Πάντως, ο διαστημικός επιστήμονας του UCL Mullard Space Science Laboratory, καθηγητής Andrew Coates, είπε στην Guardian ότι τα σκουπίδια στον Άρη δεν προκαλούν ανησυχία.

«Τα καλά νέα είναι ότι τα πάντα αποστειρώνονται πριν πάνε στον Άρη και το περιβάλλον της διαστημικής ακτινοβολίας βοηθάει κατά τη διάρκεια του εννιάμηνου ταξιδιού στον Άρη, όπως και το σκληρό επιφανειακό περιβάλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

#NASA #ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ #ΑΡΗΣ #ΠΛΑΝΗΤΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/WSw4hPa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη