Power pass: Χωρίς δεύτερη ευκαιρία στις αιτήσεις, τα λάθη που στέλνουν στον... κουβά το επίδομα ρεύματος

Power pass: Χωρίς δεύτερη ευκαιρία στις αιτήσεις, τα λάθη που στέλνουν στον... κουβά το επίδομα ρεύματος

Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία υποβολής αίτησης για το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ. Το power pass, στο gov.gr θα είναι ανοιχτό και θα δέχεται αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ μέχρι τις 30 Ιουλίου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απέκλεισε προς το παρόν να δοθεί παράταση για τις αιτήσεις.

Πολλές ερωτήσεις έρχονται στο Dnews για το εάν θα ανοίξει η πλατφόρμα για διορθωτικές δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για διορθωτικές δηλώσεις. Συνεπώς, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική κατά την υποβολή της τόσο όσο αναφορά τον αριθμό της παροχής και την διεύθυνση όσο και κατά την πληκτρολόγηση του iban. 

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ ή και Power Pass, με τη συμμετοχή να είναι αρκετά υψηλή.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφενός για να προλάβουν τις ημερομηνίες και αφετέρου να συμπληρώσουν με προσοχή τις αιτήσεις, έτσι ώστε να μην υπάρχουν λάθη και τύχουν της επιδότησης που προβλέπεται για το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ -Power Pass.

Τι πρέπει να προσέξετε στην αίτηση

  • Το πιο σημαντικό που πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι ότι η επιστροφή χρημάτων αφορά μόνο την πρώτη κατοικία. Επομένως, για τα εξοχικά ή τις δευτερεύουσες κατοικίες οι καταναλωτές δεν θα λάβουν επιδότηση.
  • Οι φοιτητές θα το λάβουν εφόσον δηλώσουν ως πρώτη κατοικία το σπίτι που διαμένουν.
  • Όσοι άλλαξαν σπίτι μετά την υποβολή φορολογικών δηλώσεων πέρσι, τότε όταν κάνουν την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία για την νέα πρώτη κατοικία τους.
  • Πιο θολό είναι το τι θα γίνει με όσους δεν είναι στο όνομά τους ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, για να δοθεί η αποζημίωση θα πρέπει να πιστοποιείται η πρώτη κατοικία από τον λογαριασμό ή από το Ε1.
  • Τέλος, το φορολογητέο εισόδημα ίσως να κρύβει παγίδα για ορισμένους δικαιούχους. Δεν θα πάρουν επίδομα, όσοι έχουν ετήσιο φορολογικό εισόδημα πάνω από 45.000 ευρώ, το οποίο έχει δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2020 και θα αφορά όλες τις πηγές και όχι μόνο τον μισθό, αλλά και από αποζημιώσεις, ενοίκια, κλπ. Επίσης, για τους έγγαμους, πρέπει να επισημανθεί ότι για να πάρουν το επίδομα θα συνυπολογιστούν τα εισοδήματα των συζύγων. Δηλαδή, αν ο ένας έχει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ και ο άλλος 26.000 ευρώ (σύνολο 46.000 ευρώ), τότε δεν μπορούν να κάνουν αίτηση.
#POWER_PASS #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΑΙΤΗΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/EoqzZTu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη