RGC 2022-Σδούκου: «Από 1ης Ιουλίου οι τιμές της ενέργειας θα επανέλθουν στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου»

RGC 2022-Σδούκου: «Από 1ης Ιουλίου οι τιμές της ενέργειας θα επανέλθουν στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου»

Στο Regional Growth Conference της Πάτρας συζητήθηκε ο ρόλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην περιφερειακή ανάπτυξη, με την γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου να υποστηρίζει πως είναι «καταιγιστικά τα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στον χώρο της ενέργειας».

Συγκεκριμένα η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου εμφανίστηκε σίγουρη πως η κυβέρνηση θα καταφέρει από την 1η Ιουλίου με νομοθετική ρύθμιση -και με την ανοχή των Βρυξελλών- να επαναφέρει τις τιμές ενέργειας στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου.

Η γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων είπε πως η πολιτική του αρμόδιου υπουργείου κινείται σε τρεις άξονες. Πρώτον στο κόστος ενέργειας, με την κυρία Σδούκου να λέει πως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις επιδοτήσεις αναλογικά με τα οικονομικά της δεδομένα. Δεύτερος άξονας είναι το ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας της χώρας και τρίτος η πολιτική απανθρακοποίησης με έργα ΑΠΕ.

Επιπλέον η κυρία Σδούκου παρουσίασε και τμήμα του νέου ενεργειακού νομοσχεδίου, λέγοντας πως μεταξύ άλλων θα γίνουν πιο εύκολες οι αδειοδοτήσεις στους επενδυτές.

Αποό την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΠΕΕΠ Γιάννης Γιαρέντης υποστήριξε πως η απολιγνιτοποίηση δεν έγινε νωρίς, αλλά αργήσαμε να ασχοληθούμε με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο Δρ. Σωτήρης Καπέλλος, Διευθυντής Ανάπτυξης και Λειτουργίας της «ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ», του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είπε ότι τα ΕΛΠΕ στρέφονται προς τις ΑΠΕ, οι οποίες αποτελούν βασικό πυλώνα της εταιρείας.

Ο κ. Ιωάννης Καρύδας, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΠΕ, Όμιλος Κοπελούζου, μίλησε για το έργο διασύνδεσης Αιγύπτου-Ευρώπης μέσω της Ελλάδας, εκτιμώντας πως αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί σε ορίζοντα τριετίας.

Τέλος, ο Διευθυντής Προμήθειας και Ανάπτυξης της TERNA Energy SA Μανώλης Περάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ΤΕΡΝΑ έχει εντοπίσει όλο το εύρος των εφαρμογών που μπορούν να δώσουν λύσεις στην οικονομία και την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος του MEGA, Νίκος Φιλιππίδης.

Το Regional Growth Conference διοργανώνει το τριήμερο 9-11 Ιουνίου η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

#Regional_Growth_Conference #ΠΑΤΡΑ #ΣΥΝΕΔΡΙΟ #ΕΝΕΡΓΕΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/V6KoyGt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη