Μακελειό σε χωριό της Ουκρανίας, 31 νεκροί από τον βομβαρδισμό πολυκατοικίας

Μακελειό σε χωριό της Ουκρανίας, 31 νεκροί από τον βομβαρδισμό πολυκατοικίας

Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί από τον ρωσικό βομβαρδισμό, τα ξημερώματα της Κυριακής, σε μια πολυκατοικία στο χωριό Τσάσιβ Γιαρ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης.

«Συνολικά, έχουν ανασυρθεί 30 πτώματα. Εννέα άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια» ανέφερε στο Facebook η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών, προσθέτοντας ότι έχει εντοπιστεί άλλος ένας νεκρός, που όμως δεν έχει ανασυρθεί ακόμη.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Κιρίλ Τιμοσένκο, ανέφερε μέσω του Telegram ότι οι διασώστες της Κρατικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών απομάκρυναν το 65% των ερειπίων, 170 τόνους κατεστραμμένων τμημάτων της πολυκατοικίας». Οι έρευνες στα συντρίμμια συνεχίζονται και επί τόπου βρίσκονται δύο ασθενοφόρα.

Το Τσάσιβ Γιαρ, μια πόλη 12.000 κατοίκων, βρίσκεται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ που αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο των ρωσικών δυνάμεων, μετά την κατάληψη της διπλανής περιφέρειας του Λουχάνσκ.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που έφτασαν την Κυριακή στην περιοχή είδαν το κτίριο να έχει καταρρεύσει εν μέρει και τους διασώστες, με τη βοήθεια ενός σκαπτικού μηχανήματος, να προσπαθούν να απομακρύνουν τα συντρίμμια.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκορ Κονασένκοφ υποστήριξε ότι «περισσότεροι από 300» Ουκρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στο Τσάσιβ Γιαρ, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στην πολυκατοικία. Υποστήριξε μόνο ότι ένας «πύραυλος υψηλής ακρίβειας» κατέστρεψε ένα «σημείο ανάπτυξης» του ουκρανικού στρατού.

Νωρίτερα σήμερα, έξι πολίτες σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν στο Χάρκοβο, όπως ανακοίνωσε η τοπική εισαγγελία. Μεταξύ των νεκρών είναι ένας 17χρονος και ο πατέρας του ενώ από τους 31 τραυματίες οι δύο είναι ανήλικοι, 4 και 16 ετών.

Ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ο κυβερνήτης του Χαρκόβου, διευκρίνισε μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, ότι τα πλήγματα στόχευαν «αποκλειστικά αστικές ζώνες, ένα εμπορικό κέντρο και σπίτια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#ΜΑΚΕΛΕΙΟ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΝΕΚΡΟΙ #ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/juYEWTD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη