-->

Ματίνα Παγώνη: «42% αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αποκλιμάκωση από τα μέσα Ιουλίου»

Ματίνα Παγώνη: «42% αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αποκλιμάκωση από τα μέσα Ιουλίου»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων και τους φόβους για νέο κύμα από το φθινόπωρο, ενώ έκανε λόγο για 42% αύξηση στις εισαγωγές.

Η κ. Παγώνη μίλησε στο ΜEGA, για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. «Περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων τον Ιούλιο. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, τουρισμός, μάσκες δεν φοράμε. Ήδη είχαμε τα πρώτα δείγματα από την Ευρώπη που τα κρούσματα ήταν πολλά, μετά από έναν μήνα φάνηκε και σε εμάς.

Αυτό δεν σημαίνει πανικός αλλά πως πρέπει να προσέξουμε όταν θα πάμε στις διακοπές μας και δε θα ξεχάσουμε τις μάσκες μας και τα μέτρα ατομικής προστασίας, τα οποία είναι σημαντικά. Το να πλένεις τα χέρια σου, το να μην πλησιάζεις ανθρώπους που δεν γνωρίζεις τα λέμε και τα ξαναλέμε», ανέφερε η κα Παγώνη.

«Η αποκλιμάκωση θα γίνει μετά τις 20 Ιουλίου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχουμε έξαρση. Οι μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 είναι στο ανώτερο αναπνευστικό, οπότε δεν έχουμε τις επιπλοκές που υπήρχαν στην Δέλτα. Έχουμε το φάρμακο το καινούριο, έχουμε τα εμβόλιο, τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούμε», συμπλήρωσε.

«Έχουμε 42% αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Έχουν πάει πίσω τα τακτικά χειρουργεία. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε non covid κλινικές ξανά», συμπλήρωσε.

#ΜΑΤΙΝΑ_ΠΑΓΩΝΗ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ #ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Nr73JtM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->