Φωτιά στον Έβρο: Καίγεται για 4η μέρα η Δαδιά -Κυβερνητικό κλιμάκιο σήμερα στην περιοχή (βίντεο)

Φωτιά στον Έβρο: Καίγεται για 4η μέρα η Δαδιά -Κυβερνητικό κλιμάκιο σήμερα στην περιοχή (βίντεο)

Για τέταρτη μέρα μαίνεται η φωτιά στον Έβρο και στο δάσος της Δαδιάς. Σήμερα θα βρίσκεται εκεί ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Καίγεται για 4η μέρα η Δαδιά στον Έβρο ο πνεύμονας της Ευρώπης, όμως είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση. Παράλληλα με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα για να δώσουν μάχη με την φωτιά.

Μήνυμα του 112 για τον οικισμό Δαδιά στον Έβρο

Εντολή επείγουσας εκκένωσης δόθηκε για το χωριό Δαδιά στον Έβρο. Προς Γιαννούλη και Σουφλί πήραν εντολή να κινηθούν οι κάτοικοι του οικισμού, με μήνυμα που εστάλη από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, χθες το βράδυ.

Μιλώντας χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος, ωστόσο πρέπει για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι να απομακρυνθούν».

Περιγράφοντας τη διαμορφωθείσα κατάσταση αναφέρει ότι υπάρχουν πυκνοί καπνοί, η φωτιά έχει μεγάλη ένταση και παρά το γεγονός ότι η υφιστάμενη αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του χωριού έχει διαπλατυνθεί, το είδος της καιόμενης βλάστησης επηρεάζει τη συμπεριφορά της πυρκαγιάς η οποία υπό συνθήκες θα μπορούσε να περάσει και την αντιπυρική.

Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με λεωφορεία ή δικά τους μέσα.

Στο συντονιστικό κέντρο χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Σήμερα στη Δαδιά ο Στυλιανίδης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη το βράδυ του Σαββάτου στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται για έκτακτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΕΣΚΕΔΙΚ αλλά για μια επίσκεψη που γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεών του για την εξέλιξη των φωτιών σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι σήμερα στην Δαδιά Έβρου θα μεταβεί κυβερνητικό κλιμάκια και ο πρωθυπουργός θέλησε πλέον της ενημέρωσης για τα άλλα μέτωπα φωτιάς να έχει ενημέρωση από τον Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και για την κατάσταση στην συγκεκριμένη περιοχή όπου η πυρκαγιά καίει ένα πολύ μεγάλης αξίας οικοσύστημα.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο που φτάνει στη Δαδιά αποτελείται από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο Υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

#ΦΩΤΙΑ #ΕΒΡΟΣ #112 #ΕΚΚΕΝΩΣΗ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/CvTmUDo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη