Πτώση Antonov στην Καβάλα: Έκτακτη ενημέρωση στις 18:00, εξετάζει τα συντρίμμια ο ειδικός Λόχος, τι λέει ο Περιφερειάρχης για το ενδεχόμενο εκκένωσης

Πτώση Antonov στην Καβάλα: Έκτακτη ενημέρωση στις 18:00, εξετάζει τα συντρίμμια ο ειδικός Λόχος, τι λέει ο Περιφερειάρχης για το ενδεχόμενο εκκένωσης

Δεκατέσσερα άτομα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής Βιολογικής και Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ βρίσκονται στην Καβάλα όπου κατέπεσε το Antonov που μετέφερε πολεμικό υλικό. Έκτακτη ενημέρωση στις 18:00.

Έκτακτη ενημέρωση για τη συντριβή του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα θα πραγματοποιήσει στις 18:00 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα συντρίμμια του Antonov που κατέπεσε στην Καβάλα τα ξημερώματα της Κυριακής, ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι, εξετάζουν 14 μέλη του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ, που έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι.

Το κλιμάκιο θα ελέγξει την άγνωση ουσία η οποία έχει διασπαρεί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και αναμένεται εντός της ημέρας να αποφανθεί για την επικινδυνότητά της. Το πόρισμα της συγκεκριμένης ομάδας αναμένει με αγωνία και η Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας – Θράκης, ώστε να πάρει έπειτα τις σχετικές αποφάσεις.

Περιφερειάρχης: Πρώτο το πόρισμα, μετά οι αποφάσεις

Μιλώντας στο Star και ερωτώμενος αν υπάρχει ενδεχόμενο η περιοχή να εκκενωθεί, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ανέφερε: «Αυτό δεν μπορεί να το πει κανείς πριν να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα των ελέγχων που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Μόλις υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα τότε θα βγουν οι ανάλογες ανακοινώσεις.

Είμαστε ως περιφέρεια σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές και σε απόλυτη ετοιμότητα με όλες τις υπηρεσίες μας. Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι παρών στο σημείο που πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

Επειδή πρέπει να ανοίξει ένας διάδρομος για να μπορέσουν οι υπηρεσίες του ελέγχου όσο και η ΕΜΑΚ για την περισυλλογή των νεκρών πρέπει να ανοίξει ένας διάδρομος ασφάλειας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, υπάρχει πολεμικό υλικό, μπορεί να μην έχουν γίνει όλες οι εκρήξεις».

Σημειώνεται ότι από την πτήση που πραγματοποίησε νωρίτερα, στο σημείο της συντριβής, το drone της Πυροσβεστικής και οι θερμικές κάμερες που "σάρωσαν" το μέρος του αγροκτήματος στους Αντιφιλίππους, εντοπίστηκαν διαμελισμένα ανθρώπινα μέλη, διασκορπισμένα πυρομαχικά, ενώ δεν βρέθηκε κανένα ίχνος ζωής.

#ΚΑΒΑΛΑ #ΣΥΝΤΡΙΒΗ #ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ #ΕΚΚΕΝΩΣΗ #ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/hHGYlsN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη