Μητσοτάκης για «Ίσες ευκαιρίες στην εργασία»: Άτομα με διαφορετικές εμπειρίες βελτιώνουν την παραγωγικότητα

Μητσοτάκης για «Ίσες ευκαιρίες στην εργασία»: Άτομα με διαφορετικές εμπειρίες βελτιώνουν την παραγωγικότητα

Στο συνέδριο για «Ίσες ευκαιρίες στην εργασία για όλους» συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανθρώπους που βιώνουν τις διακρίσεις στην εργασία και την καθημερινότητά τους, συζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Ίσες ευκαιρίες στην εργασία για όλους», το οποίο διοργάνωσαν το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικό Κόσμος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά στον τομέα της αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρία. «Η μητέρα μου πριν από 30+ χρόνια έβαλε σαν στόχο ένα μεγάλο κέντρο αποκατάστασης, κάτι που δεν έχουμε ακόμα πετύχει. Όσο σημαντικές κι αν είναι οι εθνικές πολιτικές, για πρώτη φορά έχουμε εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία, άλλο τόσο σημαντική είναι η από τα κάτω οργάνωση των πολιτών που είναι οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι».

Μιλώντας για το παραολυμπιακό κίνημα σημείωσε πως «Έχουμε εθνικές επιτυχίες στην παραολυμπιακή δραστηριότητα. Θα αποτελέσει κατάκτηση η δημιοηυργία του παραολυμπιακού κέντρου στην Ραφήνα. Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τον χώρο που θα δρομολογηθεί αυτό το κέντρο θα είναι μια σημαντική παρακαταθήκη».

Σχετικά με τον προσωπικό βοηθό ατόμων με αναπηρία, σημείωσε: «Μην κοροϊδευόμαστε υπάρχουν άνθρωποι με οικονομική δυνατότητα να έχουν προσωπικό βοηθό αλλά άλλοι δεν την έχουν. Και όταν δεν την έχουν τον ρόλο αυτό τον επωμίζεται η οικογένεια. Ο προσωπικός βοηθός είναι εξίσου σημαντικός για το άτομο με αναπηρία όσο και για την οικογένειά του, διότι με αυτόν τον τρόπο και οι ίδιες οι οικογένειες αποδεσμεύονται από αυτή την υποχρέωση να φροντίσουν τον άνθρωπό τους και το κάνουν. Πίσω από κάθε άνθρωπο με αναπηρία κρύβεται μια οικογένεια που έχει υπερβάλει εαυτόν και ο προσωπικός βοηθός βοηθά και την οικογένεια».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η Ελλάδα αλλάζει σημαντικά στο ζήτημα των προκαταλήψεων» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι συμβολισμοί έχουν μεγάλη σημασία, συζητάμε δημόσια για θέματα που ήταν τελείως ταμπού. Έχουμε στρατηγική για τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+. Έχουμε προχωρήσει σε παρεμβάσεις. Μου είχε φανεί αδιανόητο όταν μου είχε επισημανθεί ότι ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να δώσει αίμα. Τέτοιου είδους αποφάσεις αυξάνουν την ορατότητα. Η σημασία της διαφορετικότητας στην παραγωγικότητα. Το διαπιστώσαμε στην πράξη, ξέρουμε πια ότι οι ομάδες που μπορούν να δουλεύουν με πολλά διαφορετικά ερεθίσματα βελτιώνουν σημαντικά την παραγωγικότητά τους. Αυτό που κάνει η Microsoft πρέπει να το κάνουν όλοι. Η μεγαλύτερη απειλή για τη λήψη απόφασης από μια ομάδα είναι να σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο . Ένας τρόπος για να σπάσει το group thinking που είναι επικίνδυνο, είναι να έχεις ανθρώπους με διαφορετικές εμπειρίες και διαφορετικά ερεθίσματα».

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ #ΛΟΑΤΚΙ #ΑΤΟΜΑ_ΜΕ_ΑΝΑΠΗΡΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/sxhJmKA
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη