Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά στη Σάμο: Oι πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος και τα αίτιας της πυρκαγιάς

Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά στη Σάμο: Oι πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος και τα αίτιας της πυρκαγιάς

Χωρίς ενεργές εστίες είναι πλέον η μεγάλη φωτιά στη Δυτική Σάμο, υπό τη σκιά της τραγικής απώλειας των δύο μελών του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους που κατέπεσε.

 

Από τις 10:00 το πρωί δεν υπάρχουν εστίες, ενώ η περιοχή που καιγόταν μέχρι τα ξημερώματα έχει οριοθετηθεί, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγω ότι η φωτιά ξεκίνησε από κολόνα της ΔΕΗ, ενώ απέκλεισε ανθρώπινη παρέμβαση.

Οι κάτοικοι των οικισμών Λημνιώνα και Αγίας Κυριακής που εκκενώθηκαν προληπτικά επιστρέφουν στις εστίες τους ,ενώ κάηκαν παραθεριστικές κατοικίες στον οικισμό Μακριά Πούντα αλλά και βάρκες αφού η φωτιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

Σημειώνεται πως για την ώρα δεν έχει προσδιοριστεί το μέγεθος της καταστροφής, αν και - όπως είναι γνωστό - κάηκε πευκοδάσος και ελαιώνας από το Παλαιοχώρι μέχρι τον Άγιο Ελεήμονα , τη Μακριά Πούντα και το Λημνιώνα.

#ΣΑΜΟΣ #ΦΩΤΙΑ #ΔΗΜΑΡΧΟΣ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Pg6FEma
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη