«Μπάιντεν ξύπνα»: Διαδήλωση υπέρ των αμβλώσεων έξω από το Λευκό Οίκο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Λευκό Οίκο το βράδυ του Σαββάτου ζητώντας από τον Τζο Μπάιντεν να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην άμβλωση.

Με συνθήματα όπως «Μπάιντεν, ξύπνα!» περίπου 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν για το δικαίωμα των γυναικών.

Φωνάζοντας «το σώμα μου, η επιλογή μου» και «δεν θα πάμε πίσω» οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους γυναίκες, διέσχισαν του δρόμους της Ουάσινγκτον και έφτασαν μπροστά στον Λευκό Οίκο. Κάποιοι μάλιστα δέθηκαν στα κάγκελα γύρω από το κτίριο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας, 10.000 άνθρωποι από όλες τις ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Όμως ο Τζο Μπάιντεν δεν βρισκόταν εκεί, καθώς περνά το Σαββατοκύριακο στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ.

Η Λόρεν Πιρς, 33 ετών, δικηγόρος από το Ντάλας ήταν επίσης μεταξύ των διαδηλωτών και διένυσε 2.100 χιλιόμετρα για να βρεθεί στην Ουάσινγκτον.

«Για εμένα δεν αξίζει τίποτε άλλο παρά η μάχη για τον σκοπό αυτό, το θεμελιώδες δικαίωμά μας να έχουμε την αυτονομία του σώματός μας», υπογράμμισε.

Η πολιτεία όπου ζει η Πιρς, το Τέξας, είναι μία από τις 10 όπου έχει ήδη απαγορευθεί η άμβλωση. Τουλάχιστον άλλες 12 πολιτείες αναμένεται να πράξουν το ίδιο μετά την ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστηρίου στα τέλη Ιουνίου ότι ανατρέπει την ιστορική του απόφαση του 1973 η οποία θεμελίωνε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση σε εθνικό επίπεδο.

Τι απαντά ο Μπάιντεν 

Μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Μπάιντεν βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες ότι δεν ενεργεί αρκετά αποφασιστικά για να προστατεύσει το δικαίωμα αυτό των γυναικών.

Ο ίδιος απαντά ότι οι εξουσίες του είναι περιορισμένες και ότι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην άμβλωση, ακόμη και στις συντηρητικές πολιτείες, είναι να υιοθετηθεί ομοσπονδιακή νομοθεσία. Για να γίνει αυτό, εξήγησε ο Μπάιντεν, οι Αμερικανοί θα πρέπει να δώσουν στους Δημοκρατικού μεγάλη πλειοψηφία στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

κία αναμένεται να πάψουν να έχουν πρόσβαση στην άμβλωση τις επόμενες εβδομάδες.

#ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ #ΛΕΥΚΟΣ_ΟΙΚΟΣ #ΑΜΒΛΩΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/eiqJMhH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη