Φωτιά στο Κρανίδι: Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια - Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά

Φωτιά στο Κρανίδι: Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια - Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά

Στελέχη της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της πυροσβεστικής, την περασμένη Τρίτη,  προχώρησαν σε δυο συλλήψεις για τη φωτιά που ξέσπασε στη περιοχή Κορακιά, στο Κρανίδι στις 4 Ιουλίου.

Σε συλλήψεις δύο ανδρών, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, προχώρησε κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. και του Π.Κ. Κρανιδίου.

Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία της πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Κορακιά Αργολίδα, σύμφωνα με πληροφορίες από το star.gr. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Πως ξεκίνησε η φωτιά

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας νωρίτερα, η φωτιά ξεκίνησε από το ξενοδοχείο. Όχι από τις κύριες εγκαταστάσεις, αλλά από τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για εμπρησμό. Συγκεκριμένα, είπε πως όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά, ξέσπασαν και 2 φωτιές μέσα στο κρανίδι, με χρονική απόσταση μιας ώρας. Αυτό όπως είπε είναι κάτι πολύ περίεργο, και κατά τη γνώμη του οφείλεται σε εμπρηστική ενέργεια, καθώς μόνο τυχαίο δεν είναι.

Οι φωτιές αυτές – όπως είπε – εκδηλώθηκαν σε οικόπεδα, τα οποία δεν είχαν καθαριστεί όπως έπρεπε. Επίσης, ο Γιάννης Γεωργόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι «η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε ελαιώνες, που εκτιμώ ότι φθάνουν σε έκταση περίπου τα 30 στρέμματα, καθώς και σε δασικές εκτάσεις περιμετρικά της ξενοδοχειακής μονάδας».

 

 

#ΚΡΑΝΙΔΙ #ΦΩΤΙΕΣ #ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ #ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mk6RgKs
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη