-->

ΔΣΑ: Στο «σκαμνί» του πειθαρχικού 20 δικηγόροι που σχολιάζουν υποθέσεις στα τηλεπαράθυρα

ΔΣΑ: Στο «σκαμνί» του πειθαρχικού 20 δικηγόροι που σχολιάζουν υποθέσεις στα τηλεπαράθυρα

Πειθαρχικό έλεγχο για δικηγόρους που εμφανίζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σχολιάζουν υποθέσεις -δικές τους ή άλλες που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη-, ξεκινάει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας.

Ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης για παράβαση του κώδικα δικηγόρων.

Η δίωξη προς το παρόν δεν είναι προσωποποιημένη, ωστόσο εκτιμάται ότι στο «στόχαστρο» του πειθαρχικού οργάνου θα μπουν περίπου 20 δικηγόροι πανελλαδικά, οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια λαμβάνουν συχνά μέρος σε «τηλεδίκες».

Για το λόγο αυτόν ο ΔΣΑ έχει ζητήσει από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς να του στείλουν αποσπάσματα από δελτία ειδήσεων και εκπομπές, στα οποία έχουν λάβει μέρος δικηγόροι.

Σύμφωνα με τον Κώδικα περί Δικηγόρων, παρέχεται η δυνατότητα ο ΔΣΑ πανελλαδικά να ελέγξει πειθαρχικά όλους τους δικηγόρους για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους, ανεξάρτητα αν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο Δικηγορικό Σύλλογο, εκτός των Αθηνών.

#ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ_ΣΥΛΛΟΓΟΣ_ΑΘΗΝΑΣ #ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ #ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ #ΜΜΕ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Y4JQyPp
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->