-->

Δίκη ψευτογιατρού: «Δεν τον έχω συναντήσει ούτε εντός ούτε εκτός χειρουργείου» είπε στην απολογία του ο πρώην υπουργός

Δίκη ψευτογιατρού: «Δεν τον έχω συναντήσει ούτε εντός ούτε εκτός χειρουργείου» είπε στην απολογία του ο πρώην υπουργός

Με τις απολογίες συγκατηγορούμενων του «ψευτογιατρού» Dr Kontos συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ανάμεσα στους κατηγορούμενος ως συνεργοί είναι και ένας γιατρός, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός.

Ο γιατρός και πρώην υπουργός είχε χειρουργήσει μαζί με άλλους συναδέλφους του έναν ασθενή σε ιδιωτική κλινική, τον οποίο υπέβαλε σε επέμβαση αφαίρεσης πλευρού και τοποθέτησης μεταλλικού κλωβού. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην κλινική βρισκόταν ο «ψευτογιατρός» και ο ασθενής απέκτησε αναπηρία σε ποσοστό 85%.

«Δεν τον γνωρίζω καν»

Ο κατηγορούμενος ιατρός και πρώην υπουργός αρνήθηκε ότι ήταν συνεργός του «ψευτογιατρού» και υποστήριξε ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής.

«Συμφώνησα να χειρουργηθεί ο ασθενής, ήταν επιβεβλημένη η επέμβαση για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του εκεί. Την παραμονή τον είχα ενημερώσει παρουσία της συζύγου του. Ήταν μία άκρως επιτυχημένη επέμβαση. Σε λιγότερο από δέκα μέρες ήταν σπίτι του. Αφαιρέθηκε μέρος δεξιάς πλευράς. Η αφαίρεση πλευράς δεν αποτελεί ακρωτηριαστική επέμβαση. Από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά ενδείκνυται και εφαρμόζεται για ευστάθεια και αναπνευστική δεινότητα ασθενούς», ανέφερε στην απολογία του και επέμεινε ότι δεν γνωρίζει τον «ψευτογιατρό» και δεν ήταν παρών στο χειρουργείο.

«Δεν τον γνωρίζω καν. Ούτε εντός, ούτε εκτός χειρουργείου τον έχω δει ποτέ. Σε τέτοια νευροχειρουργική επέμβαση, δε θα έμπαινε ποτέ μέσα. Το ακούω ότι ήταν παρών σε επεμβάσεις, ποτέ παρουσία μου. Καμία σχέση, καμία συνεργασία μαζί του, δεν έχω παραπέμψει ποτέ ασθενείς μου σε αυτόν» ανέφερε ο κατηγορούμενος, επισημαίνοντας «31 χρόνια θωρακοχειρουργός, με ακηλίδωτη καριέρα, δυστυχώς για μένα έχω δει τη φωτογραφία μου και το όνομα μου να παίζει σε εφημερίδες. Πολύ βαρύ για μένα. Έχω δεχτεί δεκάδες κλήσεις ασθενών μου που με ρωτούσαν τι και πως, ήθελαν να καταθέσουν για εμένα».

Οι απολογίες των συγκατηγορουμένων του «ψευτογιατρού» συνεχίζονται στις επόμενες συνεδριάσεις ενώ η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας αναμένεται-εκτός απροόπτου- τον προσεχή Σεπτέμβριο.

#ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΣ #ΔΙΚΗ #ΘΥΜΑΤΑ #ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Rokaj6Q
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->