Πόλεμος στην Ουκρανία: Επτά άμαχοι νεκροί και δύο τραυματίες στην περιφέρεια του Ντονέτσκ από ρωσικές επιθέσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επτά άμαχοι νεκροί και δύο τραυματίες στην περιφέρεια του Ντονέτσκ από ρωσικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 7 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν μετά από ρωσικές επιθέσεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας. 

 

 

 

 

«Οι Ρώσοι σκότωσαν 7 αμάχους», τρεις στην πόλη Τορέτσκ, δύο στην Αβντιίβκα, έναν στην Κοντέμα και έναν στη Σιβέρσκ, ήταν το μήνυμα Ουκρανού αξιωματούχου στο Telegram, χωρίς να να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πυρά από πυροβολικό και πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών δέχθηκαν αρκετές περιοχές της περιφέρειας, ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα το πρωί η ουκρανική προεδρία, επικαλούμενη τοπικές αρχές.

Υπό έλεγχο περιφέρεια του Λουχάνσκ

Οι Ρώσοι, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την γειτονική περιφέρεια του Λουχάνσκ, επιδιώκουν τώρα να κατακτήσουν αυτή του Ντονέτσκ ούτως ώστε να καταλάβουν στο σύνολό της την κοιλάδα του Ντονμπάς, την οποία οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα ελέγχουν εν μέρει από το 2014.

Στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, η πόλη Σλοβιάνσκ θεωρείται ως ο επόμενος πιθανός στόχος των ρωσικών δυνάμεων βάσει του σχεδίου τους για την κατάκτηση όλης της κοιλάδας του Ντονμπάς, έπειτα από σχεδόν τεσσεράμιση μήνες από τότε που εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Την Τρίτη ρωσικές ρουκέτες έπληξαν αγορά στο κέντρο της Σλοβιάνσκ και γύρω δρόμους, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 2 ανθρώπων.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/6X7FGZz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη