«Ρήγμα» στις σχέσεις Κιέβου - Άγκυρας: Kαλείται για εξηγήσεις ο Τούρκος πρέσβης

«Ρήγμα» στις σχέσεις Κιέβου - Άγκυρας: Kαλείται για εξηγήσεις ο Τούρκος πρέσβης

Το Κίεβο έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι κλέβει σιτηρά από εδάφη τα οποία κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή τους στη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου, κάτι που αρνείται η Μόσχα.

Την οργή του Κιέβου προκάλεσε η απόφαση της Άγκυρας να επιτρέψει τον απόπλου ενός ρωσικού πλοίου, που - σύμφωνα με τους Ουκρανούς - μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά από το βορειοδυτικό τουρκικό λιμάνι του Καρασού.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Όλεγκ Νικολένκο, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα κληθεί για εξηγήσεις ο πρέσβης της Τουρκίας στο Κίεβο.

Λυπούμαστε που το ρωσικό πλοίο Zhibek Zholy, το οποίο ήταν γεμάτο κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά, επιτράπηκε να αποπλεύσει από το λιμάνι του Καρασού παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν στις τουρκικές αρχές αποδείξεις ότι παρανομεί, ανέφερε ο Νικολένκο, χαρακτηρίζοντας το όλο γεγονός «απαράδεκτο».

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΡΩΣΙΑ #ΣΙΤΗΡΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/tcFjs32
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη