Η Γαλλία ετοιμάζεται για «πλήρη διακοπή» του ρωσικού φυσικού αερίου

pixabay

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ κάλεσε σε προετοιμασία για «πλήρη περικοπή» της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου, «την πιο πιθανή επιλογή» σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια οικονομικών συναντήσεων στη Νότια Γαλλία.

«Ας προετοιμαστούμε για τη ολοκληρωτική διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, που είναι η πιο πιθανή επιλογή. Προϋποθέτει ότι θα επιταχύνουμε την ενεργειακή μας ανεξαρτησία», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

«Είμαστε εξαιρετικά ανεξάρτητοι, δεν μας αρέσει να εξαρτόμαστε από άλλους. Η πρώτη ανεξαρτησία πρέπει να είναι ενεργειακή», συνέχισε ο ίδιος.

«Πρέπει να θέσουμε τους εαυτούς μας σε θέση μάχης τώρα για την οργάνωση, το ανακατεύθυνση, την εγκράτεια, τη μείωση της κατανάλωσης... τώρα πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις», διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας.

Στη συνέχεια, ανέφερε την επανεθνικοποίηση σε ποσοστό 100% της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας EDF, που ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν και, σύμφωνα με τον Λεμέρ, αυτή η «απόλυτη ενότητα διοίκησης» θα επιτρέψει «να ληφθούν ταχύτερες αποφάσεις για το στρατηγικό θέμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα στη Γαλλία».

Η ενεργειακή κρίση είναι για τον υπουργό «το σημαντικότερο θέμα των επόμενων μηνών, πρέπει να προετοιμαστούμε για συνολική διακοπή της παροχής φυσικού αερίου», συμπλήρωσε.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ενεργειακή κρίση που μπορεί να έχει απολύτως σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή, στην απασχόληση, στη λειτουργία των εταιρειών μας, στο γαλλικό βιομηχανικό εργαλείο», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εθνικοποίηση του EDF.

«Είχα μακροσκελείς συζητήσεις με (την Επίτροπο Ανταγωνισμού) Μαργκρέτε Βεστάγκερ για αυτό το θέμα, επομένως θα συνεχίσουμε τις πολύ μακρές συζητήσεις μας», συμπλήρωσε ο υπουργός.

#ΓΑΛΛΙΑ #ΡΩΣΙΑ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/RfX2yg3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη