Αγωνία για το παρθένο δάσος της Δαδιάς: Υπό αντίξοες συνθήκες η κατάσβεση στον Έβρο (βίντεο)

Αγωνία για το παρθένο δάσος της Δαδιάς: Υπό αντίξοες συνθήκες η κατάσβεση στον Έβρο (βίντεο)

Στις φλόγες εξακολουθεί να βρίσκεται το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, ενώ για τρίτο 24ωρο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις αναζοπυρώσεις προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά.

 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από πυροσβεστικές πηγές για τη μεγάλη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, ενεργό μέτωπο παραμένει νοτιοδυτικά.

Εκεί είναι πλέον που εστιάζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής την κύρια προσπάθειά τους με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ βόρεια, βορειοδυτικα και δυτικα εξακολουθούν να μαίνονται μικρές και διασπαρτες εστίες.

Οι συνθήκες, ωστόσο, στις οποίες επιχειρούν είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω της πυκνότητας του δάσους αλλά και της γεωμορφολογίας - και μάλιστα παρά τις διανοίξεις που είχαν γίνει από τις αρχές της αντιπυρικής περιόδου, δεδομένου ότι το δάσος της Δαδιάς αποτελεί οικοσύστημα προτεραιότητας στα έργα καθαρισμού και διανοίξεων.

Τα έργα αυτά έγιναν για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση, και όπως λένε όσοι επιχειρούν στο σημείο αν δεν είχαν πραγματοποιηθεί δεν θα είχαν καταφέρει να διατηρήσουν οι πυροσβέστες τη φωτιά σε αυτή την περίμετρο. 

Το βίντεο που αποτυπώνει τις δύσκολες συνθήκες που επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο δάσος της Δαδιάς τραβήχτηκε το πρωί του Σαββάτου.

#ΦΩΤΙΑ #ΕΒΡΟΣ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/cOEPuWV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη