Παράταση για τις νέες τιμές ρεύματος «τινάζει» στον αέρα την επιλογή παρόχου από τους καταναλωτές

Παράταση για τις νέες τιμές ρεύματος «τινάζει» στον αέρα την επιλογή παρόχου από τους καταναλωτές

Μικρότερο χρονικό περιθώριο να επιλέξουν πάροχο ενέργειας θα έχουν οι καταναλωτές, μετά από επιστολή του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα προς τους προμηθευτές, όπου τους δίνει περιθώριο να ανακοινώσουν τις νέες τιμές, όχι έως τις 10 Ιουλίου που ήταν γνωστό αλλά μέχρι τις 25 Ιουλίου και μόλις 5 μέρες πριν την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Πρόκειται για μία γκάφα ολκής από το υπουργείο Ενέργειας και τον Κώστα Σκρέκα που τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό των καταναλωτών καθώς τους «κόβει» 15 μέρες από την επιλογή της φθηνότερης τιμής ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο υπουργός ενέργειας Κώστας Σκρέκας, με επιστολή προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, τους δίνει περιθώριο άλλες 15 μέρες προκειμένου να ανακοινώσουν τις νέες τιμές με τις χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Η επιστολή εναφέρει: 

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 138 του ν. 4951/2022 (ΦΕΚ Α' 129/04.07.2022), σχετικά με τη Θέσπιση έκτακτων ρυθμίσεων μεταβατικού χαρακτήρα στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και ειδικότερα της παρ. 2, οι Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ανακοινώνουν σε μηνιαία βάση και σε ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα τους, έως το τέλος του δεύτερου μήνα (Μ-2) πριν από τον μήνα εφαρμογής (Μ), τις πάγιες χρεώσεις και τις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για το σκέλος ισχύος και ενέργειας που εφαρμόζονται στα τιμολόγια προμήθειας της παρ. 1 του ανωτέρω άρθρου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 4 περ. (β) του ίδιου άρθρου για την πρώτη περίοδο εφαρμογής, η ανακοίνωση των χρεώσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας διενεργείται έως την 10η Ιουλίου 2022, ημερομηνία η οποία θα παρέλθει μεθαύριο και δε δίνει τη δυνατότητα στους προμηθευτές να ανακοινώσουν έγκαιρα τις χρεώσεις προμήθειας των νέων τιμολογίων.

Υπό το ανωτέρω πρίσμα και για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, κρίνεται αναγκαία η μετάθεση της ημερομηνίας ανακοίνωσης των σχετικών χρεώσεων προμήθειας ειδικότερα για την πρώτη περίοδο εφαρμογής έως την 25η Ιουλίου 2022. Για το σκοπό αυτό έχει δρομολογηθεί ήδη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα υλοποιηθεί σύντομα.

#ΠΑΡΑΤΑΣΗ #ΡΕΥΜΑ #ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/zYFGW0V
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη