Καμένα Βούρλα: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του «FOOD FEST 2022» (φωτογραφίες - video)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα Καμένα Βούρλα στα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων «FOOD FEST 2022», το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2022, που διοργανώνει ο Δήμος Καμένων Βούρλων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας έως τις 17 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αγοράσουν κρασί, χυμό ρόδι, smoothies, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, κελυφωτό φιστίκι και άλλους ξηρούς καρπούς, ζυμαρικά, όσπρια, πίτες, παραδοσιακά, μελισσοκομικά και ζαχαρώδη προϊόντα. Απ’ την πλευρά τους, οι εκθέτες άνοιξαν τον δρόμο για μελλοντικές συνεργασίες και σας περιμένουν επί της οδού Γερασίμου Βασιλειάδη (έναντι Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος, στον πεζόδρομο δίπλα στην παραλία), σήμερα και αύριο.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί με παράλληλες δράσεις ζωντανής μουσικής απόψε, Σάββατο 16 Ιουλίου μετά τις 20:30, ενώ αύριο, Κυριακή 17 Ιουλίου την ίδια ώρα, θα μαγειρέψουμε ζωντανά συνταγές με τα δικά μας προϊόντα, σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων.

Το «παρών» στα εγκαίνια της εκδήλωσης έδωσαν: Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Ιωάννης Οικονόμου, οι Βουλευτές Φθιώτιδας, κ.κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και Ιωάννης Σαρακιώτης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο κ. Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, κ. Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Μακρακώμης, κ. Γεώργιος Χαντζής, η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πατρίδα μας η Στερεά», κ. Κατερίνα Μπατζελή, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι όμορων Δήμων, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, κ. Αθανάσιος Μακρυγιάννης, καθώς και εκπρόσωποι Εμπορικών Συλλόγων της Φθιώτιδας.

Στο καλωσόρισμά του, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, επισήμανε τα εξής: «Σας καλωσορίζω στο 1ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων με την επωνυμία “FOOD FEST” στα Καμένα Βούρλα.

» Ο Δήμος Καμένων Βούρλων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, τοπικοί παραγωγοί, εκθέτες, επαγγελματίες, επισκέπτες και καταναλωτικό κοινό είμαστε όλοι εδώ, στη δική μας γιορτή τοπικών προϊόντων. 

» Θέλουμε η τοπική παραγωγή και τα τοπικά προϊόντα να ταυτιστούν με το μέρος παραγωγής και να κάνουμε ευρύτερα γνωστό τον τόπο και τον τρόπο με τον οποίο παράγονται. Μέσα απ’ αυτό το φεστιβάλ γεύσεων, θέλουμε το ευρύ κοινό να έρθει κοντά στα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας.

» Κύριο μέλημά μας είναι να ενδυναμωθεί η τοπική οικονομία, να στηρίξουμε στην πράξη τα τοπικά προϊόντα και την τοπική επιχειρηματικότητα. Να γίνουν τα προϊόντα αυτά ευρέως γνωστά και αναγνωρίσιμα, μέσω της ταυτότητάς τους. Μιας ταυτότητας, που σε συνδυασμό με την ποιότητα, θα προσφέρει στους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες προστιθέμενη αξία και οφέλη.

» Ήρθε η ώρα να συνδεθεί ο πρωτογενής τομέας με τον πολιτισμό και τον τουρισμό και να αναπτυχθούν τα καλά που προσφέρει σε όλους ο τόπος μας. Η ώρα να δουν οι επισκέπτες της περιοχής πως έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ιδιαίτερες γεύσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

» Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνδιοργανωτή μας, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, τον Δήμο Μακρακώμης για την παραχώρηση των οικίσκων και τη βοήθεια που μας προσέφερε, τον Σύλλογο Γυναικών Καμένων Βούρλων και ειδικά τη Μαίρη Μπασάνου, το προσωπικό του Δήμου, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καμένων Βούρλων και τους Αντιδημάρχους και ειδικά τον Αντύπα Αντύπα, του οποίου η ιδέα για αυτό το φεστιβάλ έγινε πραγματικότητα, και φυσικά τους εκθέτες και όλους όσοι συνετέλεσαν στο να διοργανωθεί αυτή η εκδήλωση. 

» Σας καλωσορίζω και πάλι στο 1ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων και σας προσκαλώ από φέτος στο δεύτερο, του χρόνου. Στο Φεστιβάλ που θέλουμε να γίνει θεσμός και να αναπτυχθεί. Στη γιορτή των εξαιρετικών προϊόντων του τόπου μας».

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, αναφέρθηκε στα «ευλογημένα χέρια της φθιωτικής γης», που κάνουν αυτόν τον τόπο προορισμό για ζωή, χαρά και πανηγύρι. «Αυτή είναι η Φθιώτιδα, αυτή είναι η δύναμή της και θέλω να παρακαλέσω όλους σας, εγώ το κάνω και προσωπικά, όπου και να βρεθείτε ζητήστε γεύσεις από τη Φθιώτιδα. Στηρίξτε τον τόπο γιατί το αξίζει, όπως και εμείς», επισήμανε ο Σεβασμιώτατος.

Απ’ την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τα προϊόντα της εύφορης φθιωτικής γης. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που η φύση το έχει προικίσει με πολύ πλούτο και πρέπει αυτόν τον πλούτο να τον αναδείξουμε. Πρέπει να στηρίζουμε τους παραγωγούς μας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε στο Επιμελητήριο. Να στηρίξουμε τα προϊόντα που είναι εκτός βιομηχανικής παραγωγής και γίνονται με παραδοσιακούς τρόπους και έχουν βάση τους την ποιότητα». Ο κ. Κυρίτσης κάλεσε παράλληλα τους παραγωγούς να συμμετάσχουν στη διοργάνωση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας το επικείμενο φθινόπωρο.

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση στον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://www.youtube.com/shorts/ZHin83ip2T8


















































1 Σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

  1. Καλό είναι το 1ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων με την επωνυμία “FOOD FEST” στα Καμένα Βούρλα αλλά δεν βλέπω ΚΑΝΕΝΑΝ να φοράει μασκα. Μετα λέμε για ποιον λόγο αυξάνεται η θετικότητα στα κρουσματα COVID. Μυαλό δεν βάζουμε[τοπικοι αρχοντες και απλοι πολιτες]. Μια ματια στις φωτογραφιες θα σας πεισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη