Η Moderna αναπτύσσει εμβόλια «φτιαγμένα» για τη μετάλλαξη Όμικρον

Η Moderna αναπτύσσει εμβόλια «φτιαγμένα» για τη μετάλλαξη Όμικρον

Η φαρμακευτική και βιοτεχνολογική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε πως αναπτύσσει για το φθινόπωρο δύο επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Το ένα εμβόλιο θα είναι σχεδιασμένο κατά της υποπαραλλαγής ΒΑ.1 και το άλλο κατά των υποπαραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5.

Οι παρασκευαστές εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων της Moderna και της Pfizer, αναπτύσσουν επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των ταχέως διαδεδομένων υποπαραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της Όμικρον, που εξαπλώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα δισθενή εμβόλια έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν δύο διαφορετικές παραλλαγές του κορονοϊού: την αρχική από το 2020 και τις νεότερες που έφερε στο προσκήνιο η Όμικρον.

Σύμφωνα με τη Moderna, τα νέα κλινικά δεδομένα για το εμβόλιο mRNA-1273.214 που αναπτύσσει κατά της παραλλαγής ΒΑ.1, έδειξαν σημαντικά υψηλότερες αποκρίσεις αντισωμάτων εξουδετέρωσης κατά των ταχέως διαδεδομένων ΒΑ.4 και ΒΑ.5 σε σύγκριση με τις παρούσες ενισχυτικές δόσεις.

Το δεύτερο εμβόλιο της εταιρείας, το mRNA-1273.222, στοχεύει στα στελέχη ΒΑ.4/5 και αναπτύσσεται σύμφωνα με τις πρόσφατες συστάσεις του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

#ΕΜΒΟΛΙΟ #MODERNA #ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ_ΟΜΙΚΡΟΝ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IHieDCl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη