Λάρισα: Συνελήφθη «μαϊμού» γιατρός που εξαπάτησε ηλικιωμένη, είχε πετάξει από το μπαλκόνι 6.000 ευρώ

Λάρισα: Συνελήφθη «μαϊμού» γιατρός που εξαπάτησε ηλικιωμένη, είχε πετάξει από το μπαλκόνι 6.000 ευρώ

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί στον «μαϊμού» γιατρό που εξαπάτησε ηλικιωμένη στη Λάρισα με δήθεν ασθένεια της κόρης της, αποσπώντας 6.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν στη Λάρισα δύο αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών τους, που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών, με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου.

Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις καθώς και για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το πρωί της 18-08-2022 στη Λάρισα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη ημεδαπή και προσποιούμενος τον γιατρό, με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού της προσώπου, την έπεισε να απορρίψει από το μπαλκόνι της οικίας της μία σακούλα που περιείχε 6.000 ευρώ. Ποσό το οποίο και παρελήφθη από συνεργό του.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από αναζητήσεις, ο ένας από τους δράστες εντοπίστηκε χθες (20-08-2022) το μεσημέρι κοντά σε ξενοδοχείο όπου διέμενε και ακινητοποιήθηκε.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-1 σακίδιο πλάτης που περιείχε το χρηματικό ποσό των -3.270- ευρώ, το οποίο, όπως εξακριβώθηκε, αποτελεί μέρος του ποσού που παρελήφθη από την παθούσα, στην οποία και αποδόθηκε,
-1 νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους -0,1- γραμμαρίου,
-1 χάρτινη συσκευασία με κάνναβη, βάρους -3,83- γραμμαρίων, ποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού, βάρους -0,79- γραμμαρίων, καθώς και
-2 κινητά τηλέφωνα.

Αποπειράθηκαν να κάνουν το ίδιο σε άλλη ηλικιωμένη

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την συνεχιζόμενη έρευνα της ΕΛΑΣ, χθες (20-08-2022) το μεσημέρι στη Λάρισα, οι δράστες, ενεργώντας πανομοιότυπα, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμη μία ηλικιωμένη ημεδαπή.

Παράλληλα, και πάλι με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου, την 17-08-2022 αφαίρεσαν κοσμήματα ημεδαπής, κατοίκου πόλης της Στερεάς Ελλάδας, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε δέμα που είχε αφήσει ο ένας συλληφθείς, χθες το μεσημέρι σε μεταφορική εταιρεία, προκειμένου να αποσταλούν σε συγγενικό του πρόσωπο σε άλλη πόλη της χώρας.

21082022apates

#ΛΑΡΙΣΑ #ΣΥΛΛΗΨΗ #ΑΠΑΤΗ #ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ #ΜΑΙΜΟΥ_ΓΙΑΤΡΟΣ #ΕΥΡΩ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/k7UhZcA
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη