Αύριο τα σπουδαία για την κρατική επιδότηση στο ρεύμα - «Ανάσα» ρεκόρ μετά την σοκαριστική άνοδο των τιμών

Αύριο τα σπουδαία για την κρατική επιδότηση στο ρεύμα - «Ανάσα» ρεκόρ μετά την σοκαριστική άνοδο των τιμών

Αύριο στις 9:30 το πρωί θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα το ύψος της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος, αυξημένο σε σχέση με αυτό του Αυγούστου, μετά και τις ραγδαία αυξημένες τιμές της κιλοβατώρας που ανακοινώθηκαν από τους παρόχους.

Αύριο στις 9:30 το πρωί θα ανακοινωθεί η κρατική επιδότηση στη κιλοβατώρα προκειμένου να μετριαστούν οι αυξημένες τιμές ρεύματος που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το πρωί στο ραδιόφωνο του Real FM, η κυβέρνηση προτίθεται να ανακοινώσει «ανάσα» πάνω από 2 δισ. ευρώ για να μειωθεί ο τελικός λογαριασμούς ρεύματος.

Με κρατική επιδότηση -ρεκόρ που θα είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ, θα ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Σεπτέμβριο.

Σε αυτό το ποσό θα ανέλθει η συνολική κρατική ενίσχυση όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση που είχε ανακοινωθεί για τον Αύγουστο ήταν ύψους 1,136 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο Χρ. Στα¨ϊκούρας στον Real FM, στόχος της επιδότησης που θα ανακοινωθεί, θα είναι η τελική τιμή της κιλοβατώρας στη λιανική να κινηθεί στα επίπεδα των 0,15-0,17 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Αύγουστο η αρχική τιμή από τους περισσότερους προμηθευτές κυμάνθηκε μεταξύ 48 και 50 λεπτών και «προσγειώθηκε» στα 15-17 λεπτά μετά την κρατική στήριξη που διαμορφώθηκε τον τρέχοντα μήνα στα 33,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Για τον ίδιο μήνα (Αύγουστο), η συνολική επιδότηση από την κυβέρνηση απορρόφησε έως και το 90% της αύξησης για όλους του οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες, το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa, και το 82-99% της αύξησης για τους αγρότες.

#ΡΕΥΜΑ #ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Ab4GOXR
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη