-->

Θεοδωρικάκος για Έβρο: «Μερικοί θέλουν την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τους βαρκάρηδες» (βίντεο)

Θεοδωρικάκος για Έβρο: «Μερικοί θέλουν την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τους βαρκάρηδες» (βίντεο)

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε ότι 1.500 μετανάστες προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Ελλάδα από τον Έβρο την Πέμπτη.

«Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών.

«Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι οι διακινητές προσπαθούν ιδίως το καλοκαίρι, που τα νερά του ποταμού πέφτουν, να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νησίδες.

«Κάποιοι θέλουν την ΕΛΑΣ να κάνει τους βαρκάρηδες»

«Μερικοί θέλουν την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τους βαρκάρηδες» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέροντας παράλληλα ότι «πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι».

Επίσης για την νησίδα στον Έβρο που εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες, παρουσιάσε επίσημο έγγραφο του ΓΕΣ που όπως υπογράμμισε, αναφέρει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι συντεταγμένες της είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος. Συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, ο κ. Σοϊλού προέβη ξανά σε προκλητικές δηλώσεις χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών. Οι δηλώσεις αυτές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την παραγματικότητα, προκαλούν βάναυσα την κοινή γνώμη διεθνώς και όλη η Ευρώπη ξέρει ότι αυτά είναι μυθεύματα», ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Θεοδωρικάκος.

Απευθυνόμενος επίσης στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν σέβεται και αποδέχεται αυτό που λέει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

 

#ΤΑΚΗΣ_ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ #ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΕΒΡΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/9itM0rv
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->