Ελίνα Τζένγκο: Ποιο είναι το νέο «χρυσό» κορίτσι του ακοντισμού που έκανε την Ευρώπη να μιλά για εκείνη (βίντεο)

Ελίνα Τζένγκο: Ποιο είναι το νέο «χρυσό» κορίτσι του ακοντισμού που έκανε την Ευρώπη να μιλά για εκείνη (βίντεο)

Η Ελίνα Τζένγκο κλήθηκε τη φετινή σεζόν να διαχειριστεί την πίεση και το βάρος μιας μεγάλης επίδοσης. Κι όχι μόνο το πέτυχε με το χρυσό στο Μόναχο αλλά κατάφερε να κάνει όλη την αθλητική οικογένεια της Ευρώπης να μιλά για εκείνη!

Η νεαρή (τον ερχόμενο μήνα κλείνει τα 20) αθλήτρια με βολή στα 65,81 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό. Επιβεβαίωσε πως δικαίως χαρακτηρίζεται η ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης στο αγώνισμα.

Η 20χρονη πήγε στο Μόναχο με προσδοκία να ανέβει στο βάθρο των νικητριών. Πριν φτάσει η ημέρα να αγωνιστεί στον τελικό του αγωνίσματός της, απόλαυσε τις διακρίσεις των παιδιών που προηγήθηκαν, πήρε μαθήματα και τη θετική τους οπτική και παρότι πρωτάρα σε ανάλογες διοργανώσεις λειτούργησε ως μια φτασμένη και έμπειρη αθλήτρια. 

Η Τζένγκο την περασμένη χρονιά αγωνιζόταν στην κατηγορία Κ20 και κατέκτησε μάλιστα το χρυσό στο Ευρωπαϊκό και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Φέτος, μόλις στην πρώτη της χρονιάς στην κατηγορία γυναικών κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Ελίνα Τζένγκο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, εκεί όπου ζει και προπονείται μέχρι σήμερα. Η καταγωγή της ωστόσο είναι από την Αλβανία.

Ο πατέρα της ήταν αστυνομικός και η μαμά της δασκάλα. Έχει δυο μεγαλύτερες αδερφές, που επίσης ασχολήθηκαν με τον στίβο.

Εδώ και ένα χρόνο μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

5661571

Η Ελίνα, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις με την Εθνική Ομάδα.

Έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρώτο -και μοναδικό, μέχρι στιγμής- χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στον στίβο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και παράλληλα κατέχει και το Ολυμπιακό Ρεκόρ στον ακοντισμό γυναικών Κ18 (Μπουένος Άιρες, 2018).

#ΕΛΙΝΑ_ΤΖΕΝΓΚΟ #ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ #ΑΘΛΗΤΡΙΑ #ΧΡΥΣΟ_ΜΕΤΑΛΛΙΟ #ΑΛΒΑΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/MFxSsKu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη