Δολοφονία στην Άρτα: Νέες αποκαλύψεις, ο δράστης σκεφτόταν να αυτοκτονήσει, τι αποκαλύπτει ο αδερφός του

Δολοφονία στην Άρτα: Νέες αποκαλύψεις, ο δράστης σκεφτόταν να αυτοκτονήσει, τι αποκαλύπτει ο αδερφός του

Σύμφωνα με όσα είπε ο αδερφός του 29χρονου πριν παραδοθεί για τη δολοφονία του πεθερού του, δεν κρυβόταν γιατί ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη αλλά γιατί σκεφτόταν να αυτοκτονήσει.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και έλαβε ο 29χρονος που φέρεται να σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι της Άρτας. Ο 29χρονος, εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του: «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς, όπως μεταδίδει το Star.

Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί μετά από τηλεφώνημα που έκανε ο ίδιος στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας υποδεικνύοντας το σημείο στο οποίο βρισκόταν στο ορεινό χωριό Δαφνούλα Ευρυτανίας.

«Μετάνιωσα και δεν πυροβόλησα τη σύζυγό μου ούτε είχα κακοποιητική συμπεριφορά απέναντί της», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τα δικαστήρια, όπως μεταδίδει το arta2day.gr.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως «ήταν η κάκια στιγμή, μακάρι να μην είχε γίνει ποτέ αυτό, δεν ξέρω τι έπαθα εκείνη την ώρα, θόλωσαν όλα».

{https://youtu.be/nO3wITiULD4}

{https://youtu.be/Xl2VdnA6n5E}

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα έγιναν την περασμένη Πέμπτη, όταν ο 75χρονος άνδρας έπεσε νεκρός από σφαίρες στο σπίτι του στο Αστροχώρι Άρτας. Για το φρικιαστικό έγκλημα κατηγορείται ο 29χρονος γαμπρός του, ο οποίος αρχικά φερόταν να έχει πυροβολήσει κατά της συζύγου του.

Ο φερόμενος δράστης κρύφτηκε σε άλλη περιοχή της Άρτας, με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Τελικά, εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, με τον ίδιο να δηλώνει μετανιωμένος ενώ ο δικηγόρος του ισχυρίζεται πως ο εντολέας του έδρασε εν βρασμώ ψυχής.

Όμως, η πρώην σύζυγός του κατέθεσε πως ο 29χρονος ήταν ιδιαίτερα εριστικός όταν έφτασε στο σπίτι της για να δει το παιδί του, προσπαθώντας να πυροβολήσει τόσο κατά της ίδιας όσο και κατά του πατέρα της. Ο δικηγόρος της ισχυρίζεται ότι ο 29χρονος ήθελε να την πνίξει.

Που κρυβόταν ο δράστης του φονικού στην Άρτα

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, στη συνέχεια ο δράστης πήρε το αυτοκίνητό του, πέρασε από το χωριό του, που είναι 20 λεπτά από το σημείο που δολοφόνησε τον 75χρονο και εν συνεχεία μετέβη σε μια άλλη περιοχή, περίπου στα 25 λεπτά μακριά από το χωριό του. Εκεί λοιπόν, άφησε το αυτοκίνητο, περπάτησε στη συνέχεια για 7-8 χιλιόμετρα σε δασική έκταση μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να βρεθεί στο χωριό Δαφνούλα.

Αυτό το χωριό το γνωρίζει καλά, διότι από εκεί κατάγεται η μητέρα του, με αποτέλεσμα να ξέρει όλα τα κατατόπια και εκεί παρέμεινε για περίπου 36 ώρες μέσα σε μια στάνη, μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει το κινητό του τηλέφωνο και να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο και να του πει πού είναι για να πάνε οι αρχές να τον συλλάβουν, κάτι που έγινε σήμερα το πρωί.

Το τηλεφώνημα στον αδερφό του – Οι σκέψεις για αυτοκτονία

Σε συνομιλία που είχε ο 29χρονος δράστης του εγκλήματος στην Άρτα με τον αδερφό του, πριν παραδοθεί στις Αρχές, αναφέρθηκε ο δεύτερος, μιλώντας στο Star.

Όπως ισχυρίστηκε, ο 29χρονος δεν κρυβόταν επειδή ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη, αλλά γιατί σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Με πήρε στις έξι η ώρα τηλέφωνο. Μου είπε "αδερφέ, θέλω να παραδοθώ. Μετάνιωσα γι' αυτό που έκανα και θέλω να πάρεις την αστυνομία τηλέφωνο να έρθει να με συλλάβει"» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως λέει ο ίδιος, πήγε στο σημείο που βρισκόταν ο αδερφός του πριν φτάσει η αστυνομία. Εκεί, ο 29χρονος φέρεται να του είπε ξανά ότι είχε μετανιώσει και πως δεν κρυβόταν από την αστυνομία, αλλά επειδή σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Μετά το σκέφτηκε καλά και ήθελε να συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη. Καταστραφήκαμε και εμείς αυτοί. Είχαμε καλές σχέσεις με τον κόσμο, είχαμε ένα παιδάκι…» συμπλήρωσε.

«Ο δράστης δηλώνει ότι δεν πυροβόλησε την πρώην συζυγό του. Ό,τι συνέβη, συνέβη κατόπιν ενεργειών δυστυχώς που θόλωσαν το μυαλό του, σε κλάσματα δευτερολέπτου. Δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει την πρώην συζύγο του ούτε όμως και το θύμα» είπε ο δικηγόρος του 29χρονου, Ιωάννης Νεραντζάς.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα λόγια του 29χρονου στους αστυνομικούς ήταν πως μετάνιωσε και ζητά συγγνώμη. Σημειώνεται ότι το όπλο του, δεν έχει βρεθεί, καθώς το πέταξε κάπου στα βουνά.

«Είχε πάει να πνίξει τη σύζυγό του πριν από λίγο καιρό»

Ο δικηγόρος της 36χρονης υποστηρίζει, σε δηλώσεις του στον Alpha, ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και όπως αποκάλυψε, πριν από ένα μήνα ο δράστης της επιτέθηκε και επιχείρησε να την πνίξει, μπροστά στο παιδί τους.

«Στη μικρή επαφή που είχα με τον νυν κατηγορούμενο, μου έδωσε την εντύπωση ενός χειριστικού και δύσκολου ανθρώπου. Προ λίγου χρόνου είχε επιτεθεί στην ίδια εντός της οικίας της και μπροστά στο παιδί είχε περισφίξει τον λαιμό της, το οποίο όμως δεν είχε καταγγείλει ακόμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Λαμπράκης, δικηγόρος της 36χρονης.

«Αυτό ήταν που αποτέλεσε την αιτία που η επικοινωνία του δράστη με το 2χρονο παιδί του θα γινόταν στην οικία της μητέρας παρουσίας της ίδιας και ενός ακόμη ανθρώπου για λόγους ασφαλείας», πρόσθεσε ο κ. Λαμπράκης.

#ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΑΡΤΑ #ΠΕΘΕΡΟΣ #ΣΥΖΥΓΟΣ #ΣΥΛΛΗΨΗ #ΔΡΑΣΤΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/g7eLXEw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη