Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κατάρ, συνεργασία στον τουρισμό και υποδομές (βίντεο)

Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κατάρ, συνεργασία στον τουρισμό και υποδομές (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Κατάρ, τι σηματοδοτεί όμως αυτή η επίσκεψη, ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις.

Η πρώτη επίσημη επίσκεψή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κατάρ, είναι γεγονός που υποδηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία περιφερειακής αστάθειας και ενεργειακής κρίσης.

Οι επενδύσεις και η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ στη Ντόχα.

Το Κατάρ κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή φυσικού αερίου, έχει ιδιαίτερη σημασία στην στρατηγική για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή ασφάλεια.

«Η Ελλάδα, λόγω της στρατηγικής θέσης της και των υποδομών της, μπορεί να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη, πύλη εισόδου ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά, τόσο μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας όσο και μέσω της Αλεξανδρούπολης», είπε ο πρωθυπουργός.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πέρα από την ενέργεια, για εμβάθυνση της συνεργασίας στον τουρισμό, τις υποδομές, τη γεωργία, τον πολιτισμό, τις επιστήμες και τον αθλητισμό, ενώ ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, και συζήτησαν για την προετοιμασία ενόψει του Μουντιάλ στο Κατάρ τον Νοέμβριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Εμίρη να πάει ξανά στο Κατάρ κατά του διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ πριν φύγει από τη Ντόχα ξεναγήθηκε στο Εθνικό Μουσείο.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΚΑΤΑΡ #ΕΠΙΣΚΕΨΗ #ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/7pZMXNs
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη