Θεσσαλονίκη: «Πράσινο φως» για τη μετονομασία της οδού Γαζή σε Άλκη Καμπανού

Θεσσαλονίκη: «Πράσινο φως» για τη μετονομασία της οδού Γαζή σε Άλκη Καμπανού

Στη Θεσσαλονίκη μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται η έγκριση για τη μετονομασία της οδού Γαζή σε Άλκη Καμπανού.

Οι διαδικασίες μετανομασίας σε οδό Άλκη Καμπανού από πλευράς δημοτικής αρχής στη Θεσσαλονίκη, έχουν ολοκληρωθεί εδώ και ένα πεντάμηνο και στις αρχές ή στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται η τελική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε και επίσημα να αλλάξει όνομα ο δρόμος.

«Πολλές φορές η γραφειοκρατία στη χώρα μας ξεπερνάει κάθε όριο. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έλαβε στις 14 Φεβρουαρίου ένα αίτημα από τον Α.Σ.Άρης για τη δημιουργία ενός μνημείου στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, με τα έξοδα να καλύπτονται από τον ίδιο τον Ερασιτέχνη. Το δεύτερο που ζητούσε ήταν η μετονομασία του δρόμου», υπενθύμισε για το ιστορικό ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Ονοματοθεσίας – Μετονομασίας οδών, πλατειών ή συνοικιών του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης. 

Παράλληλα, ο κ. Λεκάκης είπε πως τον περασμένο Μάρτιο «έτρεξαν» γρήγορα τα βήματα από πλευράς δήμου και δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις, τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και από την Επιτροπή Ονοματοδοσίας, αλλά και από την Ε' δημοτική κοινότητα, όπου ανήκει ο δρόμος.

«Από τον Μάρτιο στάλθηκε το θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και πιο συγκεκριμένα στα χέρια της Επιτροπής του άρθρου 8, της υπερκείμενης αρχής που εγκρίνει όλες τις μετονομασίες. Δυστυχώς, δεν έχει συνεδριάσει ακόμη η παραπάνω Επιτροπή. Είχαμε την πληροφορία ότι θα το πράξει μέσα στον Αύγουστο, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό. Τώρα έχουμε λάβει τη διαβεβαίωση ότι στις αρχές ή στα μέσα του Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει και θα έχουμε στα χέρια μας την έγκριση, ώστε να μετονομαστεί επίσημα ο δρόμος σε Άλκη Καμπανού», σημείωσε ο κ. Λεκάκης. Διαβεβαίωσε δε ότι μετά την τελική έγκριση οι υπηρεσίες Αστικού Σχεδιασμού του δήμου θα ετοιμάσουν και θα τοποθετήσουν άμεσα τις ταμπέλες με το νέο όνομα στον δρόμο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος.

«Είναι ένα βασικό θέμα για τον δήμο Θεσσαλονίκης, για τον δήμαρχο, για το δημοτικό συμβούλιο να τιμήσουμε τη μνήμη του και να μη ξεχάσει κανένας ποτέ τον Άλκη Καμπανό», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΑΛΚΗΣ_ΚΑΜΠΑΝΟΣ #ΟΔΟΣ #ΜΕΤΑΝΟΜΑΣΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/MkJWjf6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη