Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα περάσουμε ηπιότερα τον χειμώνα από την Β. Ευρώπη»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα περάσουμε ηπιότερα τον χειμώνα από την Β. Ευρώπη»

«Χάρη στα κυβερνητικά μέτρα, αυτό τον δύσκολο χειμώνα φαίνεται ότι ο ελληνικός λαός θα τον περάσει ηπιότερα από τη Β. Ευρώπη», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.

«Έχουμε μια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον διορισμό του νέου διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Θεμιστοκλή Δεμίρη, μια συζήτηση την Παρασκευή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την άλλη εβδομάδα, σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1 για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

«Οι απαντήσεις θα δοθούν»

«Προφανώς πρέπει να δοθούν απαντήσεις και για αυτό η κυβέρνηση συναινεί σε όλα αυτά τα θέματα. Οι απαντήσεις θα δοθούν», τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός. «Κάθε χρόνο τίθενται σε νόμιμη παρακολούθηση από την ΕΥΠ πολλά άτομα. Αυτή είναι η δουλειά της ΕΥΠ», συμπλήρωσε.

«Κανείς δεν υποτιμά τη σοβαρότητα του θέματος, διαφορετικά δεν θα υπήρχαν οι παραιτήσεις που ήρθαν. Ασφαλώς θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, για αυτό ζήτησε την παραίτηση του διοικητή», είπε χαρακτηριστικά για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο κ. Γεωργιάδης.

«Αργούν οι εκλογές»

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «εξ αντικειμένου φαίνεται να έχουν έρθει κοντά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι θα αποδειχτεί μεγάλο πολιτικό σφάλμα για τον κ. Ανδρουλάκη», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Οι εκλογές αργούν, είναι νωρίς να μιλήσουμε για εκλογικά διλήμματα».

Σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη εισέρχονται στον πιο δύσκολο χειμώνα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει σε ενεργειακό επίπεδο ευρωπαϊκά. Ο πρωθυπουργός με την απόφασή του να μην κάνουμε εκλογές βοηθάει να περάσουμε αυτό τον δύσκολο χειμώνα. Οι πόροι μας δεν είναι ανεξάντλητοι», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός αναφορικά με την ενεργειακή κρίση.

«Η οικονομία, τηρουμένων των αναλογιών, πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Θα έχουμε μια σημαντική ανάπτυξη το 2022, αρκετά πάνω από τις προβλέψεις. Αν δεν είχαμε τον πόλεμο, θα είχαμε την πιο εντυπωσιακή χρονιά των τελευταίων δεκαετιών», συμπλήρωσε.

«Πάμε περίπου για ένα 5% ανάπτυξη εν μέσω πολέμου. Έχουμε μεγαλύτερα δημοσιονομικά περιθώρια, ωστόσο δεν είναι ανεξάντλητα. Έχουμε ρεκόρ τουρισμού, ρεκόρ επενδύσεων και ρεκόρ εξαγωγών. Η παρέμβαση στην ενέργεια που κάνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ηπιότερος ο φετινός χειμώνας για τους Έλληνες σε σχέση με την Β. Ευρώπη» 

«Χάρη στα κυβερνητικά μέτρα, αυτό τον δύσκολο χειμώνα φαίνεται ότι ο ελληνικός λαός θα τον περάσει ηπιότερα από τη βόρεια Ευρώπη. Βεβαίως αυτό δεν ανακουφίζει τα δικά μας προβλήματα. Η Ελλάδα θα έχει πολλά προβλήματα, αλλά πολύ λιγότερα από τις βορειοευρωπαϊκές χώρες», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Για τον πληθωρισμό, ο υπουργός τόνισε: «Χτες το ευρώ έπεσε κάτω από το δολάριο, κάτι που είχε να γίνει από την δημιουργία του. Αυτό από μόνο του δημιουργεί πληθωρισμό. Το ότι η Ελλάδα τον Ιούλιο είχε 11,3% πληθωρισμό, 6ο ή 7ο στην Ευρώπη, αλλά τη μεγαλύτερη μηνιαία μείωση πληθωρισμού στην Ευρώπη. Η τάση του πληθωρισμού στη χώρα μας φαίνεται ότι συγκλίνει προς τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

«Ο Ερντογάν παίζει τα ρέστα του»

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε: «Εν μέσω όλης αυτής της θύελλας πρέπει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας. Η αντιπολίτευση πρέπει να σταματήσει την ανέξοδη κριτική. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Ερντογάν εργαλειοποεί το θέμα των μεταναστών και παίζει τα ρέστα του».

#ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ #ΧΕΙΜΩΝΑΣ #ΕΛΛΗΝΕΣ #ΒΟΡΕΙΑ_ΕΥΡΩΠΗ #ΑΔΩΝΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/bh7JA19
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη