Έβρος: Η Τουρκία το... χαβά της, συνεχίζει να ανεβάζει τα αίματα με δημοσιεύματα για τους μετανάστες ότι «οι Έλληνες μας πέταξαν» (βίντεο)

Έβρος: Η Τουρκία το... χαβά της, συνεχίζει να ανεβάζει τα αίματα με δημοσιεύματα για τους μετανάστες ότι «οι Έλληνες μας πέταξαν» (βίντεο)

Η Τουρκία συνεχίζει να εκμεταλλεύεται το δράμα των προσφύγων, αντιστρέφοντας εντελώς την πραγματικότητα, μάλιστα ιστοσελίδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ανέβασε δημοσίευμα με τίτλο: «Χιλιάδες παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν από την Τουρκική Ακτοφυλακή».

Σε συστηματική εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε πως μόλις προχθές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα από τον Έβρο 1.500 παράτυποι μετανάστες, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν συλληφθεί 60 διακινητές.

«Κάποιοι θέλουν την ΕΛ.ΑΣ να κάνει τους βαρκάρηδες»

«Μερικοί θέλουν την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τους βαρκάρηδες» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέροντας παράλληλα ότι «πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι».

Επίσης για την νησίδα στον Έβρο που εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες, παρουσίασε επίσημο έγγραφο του ΓΕΣ που όπως υπογράμμισε, αναφέρει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι συντεταγμένες της είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος. Συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο θα κατατεθεί στη Βουλή.

«Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, ο κ. Σοϊλού προέβη ξανά σε προκλητικές δηλώσεις χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών. Οι δηλώσεις αυτές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την παραγματικότητα, προκαλούν βάναυσα την κοινή γνώμη διεθνώς και όλη η Ευρώπη ξέρει ότι αυτά είναι μυθεύματα», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Η Άγκυρα τον... χαβά της

Η Τουρκική προβοκάτσια συνεχίζεται καθώς ιστοσελίδα της τουρκικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης σε δημοσίευμά της με τίτλο: «Χιλιάδες παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν από την Τουρκική Ακτοφυλακή» αναφέρει πως η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 9.973 παράτυπους μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας οι οποίοι βρέθηκαν να απωθήθηκαν από τα ελληνικά στοιχεία, μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Ιουλίου 2022.

Την σκυτάλη πήρε και η πλέον φιλοκυβερνητική εφημερίδα στην Τουρκία, η Yeni Safak που σε άρθρο με τίτλο: «Ο φόβος και η απελπισία που βίωσαν οι μετανάστες αποτυπώθηκε στη γραμμή ΥΙΜΕΡ: Οι Έλληνες μας πέταξαν, οι βάρκες μας βυθίζονται», δημοσιεύει διάλογο που φέρεται να έχει ειπωθεί ανάμεσα στο κέντρο διάσωσης και μετανάστη που βρίσκεται σε βάρκα που βυθίζεται στο Αιγαίο.

Το ίδιο δημοσίευμα ανεβάζει τον αριθμό των διασωθέντων σε 14.000 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αρχή του χρόνου μέχρι στιγμής στο Αιγαίο έχουν διασωθεί περισσότερα από 1.000 άτομα από την Ελληνική Ακτοφυλακή.

#ΕΒΡΟΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΤΑΚΗΣ_ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ #ΑΓΚΥΡΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/v1PgbOC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη