Έφαγε ωμό στρείδι σε εστιατόριο στη Φλόριντα και πέθανε

Έφαγε ωμό στρείδι σε εστιατόριο στη Φλόριντα και πέθανε

Τραγικό τέλος είχε ένας πελάτης εστιατορίου που έφαγε ωμό στρείδι, έπαθε βακτηριακή λοίμωξη και δυστυχώς πέθανε.

Ειδικότερα, ένας άνδρας από τη Φλόριντα έχασε τη ζωή του από βακτηριακή λοίμωξη μετά την κατανάλωση ωμού στρειδιού που έφαγε σε εστιατόριο θαλασσινών. Ο διευθυντής του εστιατορίου λέει ότι δυστυχώς έτυχε σε αυτόν τον άνδρα το «ένα στο δισεκατομμύριο» που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο άνδρας - του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα- δείπνησε στο εστιατόριο της Φλόριντα στα τέλη Ιουλίου, αλλά γρήγορα αρρώστησε. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν αργότερα ότι είχε μολυνθεί από vibrio (δονάκιο), ένα βακτήριο που συνήθως κολλάει από την κατανάλωση ωμών ή ατελώς μαγειρεμένων θαλασσινών και μπορεί να σκοτώσει έως και το ένα τρίτο των ανθρώπων που μολύνει.

Ο διευθυντής του εστιατορίου επιβεβαίωσε το θάνατο, λέγοντας ότι δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο στο μαγαζί. Ο άνδρας βρισκόταν στην επιχείρηση στο Φορτ Λόντερντεϊλ την ημέρα που σέρβιρε 100 δωδεκάδες οστρακοειδή. Δεν έχουν αναφερθεί άλλες ασθένειες.

Διασημότητες όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς και η Μπλακ Τσάινα έχουν επισκεφθεί το εν λόγω εστιατόριο στο παρελθόν, ανυπομονώντας να δοκιμάσουν το διάσημο καβούρι με σκόρδο. Φημολογείται επίσης ότι ο Τζόνι Ντεπ εργάστηκε κάποτε εκεί ως βοηθός σερβιτόρου.

Ο διευθυντής του εστιατορίου δήλωσε στη DailyMail.com ότι «είναι πολύ ατυχές αυτό που συνέβη στον πελάτη μας». «Ήταν βοηθός σερβιτόρου στην τελευταία θέση που είχε εδώ. Είμαστε ένα οικογενειακό εστιατόριο και δούλευε εδώ για λίγο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το περιστατικό, μιλώντας στη Sun Sentinel δήλωσε ότι «δεν είχαμε ποτέ κανέναν να αρρωστήσει όπως αυτός ο άνδρας». «Είχε αυτό το ένα στο δισεκατομμύριο που ήταν κακό. Αισθάνομαι απαίσια», ανέφερε.

Έλεγχος από το Υπουργείο Υγείας

Μετά το θανατηφόρο περιστατικό, υγειονομικοί υπάλληλοι από το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα επισκέφθηκαν το εστιατόριο και, μετά από επιθεώρηση, έδωσαν το πράσινο φως στις κουζίνες του να συνεχίσουν να σερβίρουν.

Τα στρείδια που σερβίρονται προέρχονται από την περιοχή του κόλπου της Λουιζιάνα και μέχρι στιγμής δεν έχουν δηλωθεί άλλα περιστατικά με πελάτες που έχουν αρρωστήσει.

Όσοι ωστόσο μολύνονται από vibrio, συνήθως υποφέρουν από υδαρή διάρροια, κοιλιακές κράμπες, ναυτία και εμετό εντός των πρώτων 24 ωρών από την κατάποση των βακτηρίων - με τα συμπτώματα να διαρκούν για τρεις ημέρες.

Όμως η σοβαρή ασθένεια είναι «σπάνια», λέει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), εκτός εάν κάποιος έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η θεραπεία δεν είναι απαραίτητη σε ήπιες περιπτώσεις, αν και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν αντιβιοτικά.

Περίπου 100 θάνατοι στις ΗΠΑ

Περίπου ένας στους τρεις ανθρώπους που κολλάνε το βακτήριο πεθαίνει από τη μόλυνση. Περίπου 100 άνθρωποι πεθαίνουν από λοίμωξη με το βακτήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Είναι ο δεύτερος θάνατος στη Φλόριντα φέτος, αφού ένας άλλος άνδρας στην κομητεία Πενσακόλα πέθανε από βακτηριακή λοίμωξη μετά την κατανάλωση ωμού στρειδιού που είχε αγοράσει σε αγορά.

Οι λοιμώξεις από Vibrio που συνδέονται με θαλασσινά είναι πιο συχνές τους καλοκαιρινούς μήνες - Μάιο έως Οκτώβριο - λόγω των θερμότερων υδάτων.

#ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ #ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ #ΠΕΘΑΝΕ #ΛΟΙΜΩΞΗ #ΦΛΟΡΙΝΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/M5zuw9F
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη